Μώραλης όπως Μιχαλολιάκος; (Μέρος 1ο)

10258726_483894298406967_6649983520001682454_n

Δελτίο Τύπου

Πριν λίγες μέρες στις 27/05/15 το Συμβούλιο της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά έλαβε απόφαση έκδοσης άδειας μουσικής στην επιχείρηση Blue Lagoon που βρίσκεται στην παραλία της Φρεαττύδας.
Μέλη της Πρωτοβουλίας μας παρευρέθηκαν για άλλη μια φορά στο Συμβούλιο, όπως κάναμε και πριν λίγους μήνες, όταν το θέμα είχε ξανασυζητηθεί και τελικώς εξαιτίας της παρέμβασής μας τότε δεν είχε περάσει, επειδή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κος Νικήτας Γκόλφης διαπίστωσε, πως δεν ήταν διατεθειμένοι να το ψηφίσουν ούτε οι κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του και για να μην καταψηφιστεί το απέσυρε !!
Στην τελευταία όμως συνεδρίαση προέκυψαν πολλά ερωτήματα, τα οποία οφείλουμε να μοιραστούμε με τα μέλη μας αλλά και με την πειραϊκή κοινωνία.


1. Γιατί, εφόσον εκκρεμεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) του Δήμου για ανάκληση ή όχι της άδειας της συγκεκριμένης επιχείρησης εξαιτίας παρανομιών, το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός, όπως είχε κάνει στην παλαιότερη συνεδρίαση που προαναφέραμε; Τι άλλαξε;
2. Γιατί το θέμα μπήκε εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Ά Δημοτικής Κοινότητας και δεν είχε δημοσιευθεί μαζί με τα υπόλοιπα θέματα;
3. Γιατί δεν κληθήκαμε να παραστούμε στην εν λόγω συνεδρίαση, όπως είχαμε ζητήσει και είχαμε λάβει διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κο Νικήτα Γκόλφη ήδη από την πρώτη συνεδρίαση, όπου είχε αποσύρει το ζήτημα; (ασχέτως αν εμείς ενημερωθήκαμε εγκαίρως από άλλες πηγές και παρευρεθήκαμε)
Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά έχουμε να καταγγείλουμε τα εξής.
1. Την σπουδή του Προέδρου της Κοινότητας Κου Νικήτα Γκόλφη να ψηφισθεί το αίτημα χωρίς ο λόγος να δοθεί στους κατοίκους. «Θα μιλήσετε, αφού θα ψηφίσουμε πρώτα», ήταν τα λόγια του, μετά τα οποία ακολούθησε και το απαραίτητο μάθημα περί Δημοκρατίας, που κάνουν όλοι αυτοί που την διασύρουν. Τελικά υποχρεώθηκε να μας ακούσει πριν γίνει η ψηφοφορία, όπως προβλέπεται άλλωστε από τον νόμο.
2. Το γεγονός πως μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κος Ν. Γκόλφης με πρόσωπο αγνώστου ταυτότητας, διαβεβαίωσε τους κοινοτικούς συμβούλους πως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συνεδρίαζε την επόμενη εβδομάδα και θα αποφάσιζε την μη ανάκληση της αδείας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αλήθεια ποιος είναι αυτός που προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της Επιτροπής του Δήμου; Γιατί τελικά δύο βδομάδες σχεδόν μετά την υποτιθέμενη θετική απόφαση της Ε.Π.Ζ. η ίδια επιτροπή δεν έχει λάβει καμιά τέτοια απόφαση;
3. Το γεγονός πως δεν παρουσιάστηκε κανένα έγγραφο, το οποίο να αποδεικνύει τα λεγόμενα του Κου Γκόλφη περί συμμόρφωσης της επιχείρησης. Η απάντησή του προς εμάς ήταν «δεν κατάλαβα θα μας ελέγξετε;» και προς τις κοινοτικές συμβούλους του Λιμανιού της Αγωνίας που ζήτησαν να δουν τα έγγραφα, παρουσίασε κάποιο έγγραφο σχετικά με το γεγονός, πως ο επιχειρηματίας έχει μπει σε ρύθμιση αναφορικά με τις παρελθούσες οφειλές του. Φυσικά αυτό το χαρτί δεν αποτελεί απόδειξη πως τις πληρώνει, ούτε πως πληρώνει τις τρέχουσες οφειλές του ( τα ίδια έλεγε και ο Κος Μιχαλολιάκος και αποδείχθηκαν ψεύδη). Και φυσικά ο Κος Γκόλφης δεν παρουσίασε κανένα έγγραφο σχετικά με τις υπόλοιπες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με την καταπάτηση δημόσιου χώρου, κοπή δέντρων, κλοπή ρεύματος και νερού από το δημοτικό δίκτυο!!!

(εικόνες 4 μέρες μετά την έκδοση της άδειας, καταπάτιση 500μ2 αντί 30μ2 εκεί που πριν υπήρχαν 17 δέντρα!!! Προς απάντηση στον Πρόεδρο Κο Γκόλφη που δεν είδε τίποτα σχετικό, όπως μας διαβεβαίωσε στο Συμβούλιο….)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ίδια μέρα λοιπόν που μας απαγορεύτηκε από την Δημοτική Αρχή του Κου Μώραλη να προχωρήσουμε στην προγραμματισμένη δεντροφύτευση σε δημόσια – κοινόχρηστη έκταση στα Βοτσαλάκια για να μην υπάρξουν προστριβές με τον επιχειρηματία που την καταπατά, την ίδια ακριβώς μέρα το συμβούλιο της Α’ Κοινότητας αποφάσισε να αδειοδοτήσει τον ίδιο επιχειρηματία, που παρανομεί και στη Φρεαττύδα ( κλοπή ρεύματος, νερού, μη πληρωμή μισθίων όπως φαίνεται αφού δεν έχουμε λάβει έγγραφη απάντηση – απόδειξη περί του αντιθέτου, κοπή δέντρων, καταπάτηση 500μ2 αντί των 30μ2 όπως ορίζει η σύμβαση).

Εμείς μάλιστα παρουσιάσαμε και έγγραφα για τα λεγόμενά μας, ενώ η απάντηση του προέδρου, όταν ζητήσαμε τα δικά του ήταν « Θα μας ελέγξετε;»
Φυσικά και θα σας ελέγξουμε, γιατί, όπως αποδείχθηκε και ο προηγούμενος Δήμαρχος, όταν έλεγε πως ο επιχειρηματίας είναι νόμιμος, πληρώνει κτλ. , μας έλεγε ψέματα. Γιατί λοιπόν εμείς να πιστέψουμε σήμερα στα λόγια σας, ιδιαιτέρως όταν οι πρακτικές σας μας κινούν περαιτέρω υποψίες; Γιατί να πιστέψουμε στα λόγια σας, όταν ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κος Μελάς μας έχουν απαντήσει εγγράφως στα από 18/12/14 κατατεθέντα με αριθμό πρωτοκόλλου ερωτήματά μας;
Δυστυχώς φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή του Κου Μώραλη βαδίζει στα χνάρια εκείνης του Κου Μιχαλολιάκου. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε προσωπικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο, πως θα επιβάλει στον επιχειρηματία τα νόμιμα, φαίνεται τελικά πως τον καλύπτει. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως ο Κος Μώραλης έχει παραπλανηθεί από κάποιους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους του, οι οποίοι στο παρελθόν ανήκαν στον συνδυασμό του Κου Μιχαλολιάκου και ακολουθούσαν την πολιτική της συγκάλυψης των παρανομιών. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές από μέρους μας, ιδίως όταν έχουμε ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Δήμαρχο για τα όσα παράνομα λαμβάνουν χώρα.
Για την απόφαση της Α’ Κοινότητας ως κάτοικοι εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Οι παρανομίες της επιχείρησης όμως δεν ήταν επαρκής λόγος για όσους κοινοτικούς συμβούλους υπερψήφισαν, ώστε να μην προχωρήσουν στην έκδοση άδειας μουσικής…
Εμείς δεν έχουμε άλλο μέσο για να βρούμε το δίκιο μας, παρά την κατάθεση των στοιχείων στην Εισαγγελία και την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής και του ευρύτερου Πειραιά για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην παραλία της Φρεαττύδας.
Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s