Ακύρωση Δεντροφύτευσης – Αποχώρηση από τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας του Δήμου Πειραιά.

Ακύρωση Δεντροφύτευσης – Αποχώρηση από τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας του Δήμου Πειραιά.

Δελτίο Τύπου

Μια μόλις μέρα πριν τις προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις στη Φρεαττύδα και στα Βοτσαλάκια της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά ενημερωθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Κο Στ. Βοϊδονικόλα, πως ο Δήμος δεν συμφωνεί να γίνει η δεντροφύτευση στα Βοτσαλάκια στο σημείο που είχαμε υποδείξει. Η αιτία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου είναι, πως δεν είχαν καταλάβει, ότι η δεντροφύτευση θα γινόταν στο παρτέρι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και αριστερά, όπως κατεβαίνουμε στην παραλία, από την επιχείρηση Blue Gin. Ο ισχυρισμός για την μη κατανόηση του τόπου της δεντροφύτευσης δεν ευσταθεί, καθώς η πρότασή μας (αντίγραφο της οποίας έχουμε στην κατοχή μας) είχε κατατεθεί πολύ καιρό πριν, γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υποδείκνυε με σαφήνεια το σημείο της δεντροφύτευσης. Είχε, δε, γίνει δεκτή από το γραφείο του αρμόδιου δημοτικού συμβούλου για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας Κου Π. Κόκκαλη.

Ο ισχυρισμός ότι ο χώρος είναι στην αρμοδιότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι προσχηματικός και δεν δικαιολογεί την άρνηση του Δήμου να μας επιτρέψει την δεντροφύτευση στο συγκεκριμένο σημείο.
Αφενός γιατί με την απόφασή Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΑΠΚ/∆ΙΠΚΑ/ΤΑΧ/183093/108220/11530/4505
Ημ/νία: 06/08/2014 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) έχει αποφανθεί πως το κτίσμα της επιχείρησης Blue Gin (πρώην Scuba) είναι αυθαίρετο και πρέπει να αποξηλωθεί μαζί με τα τσιμέντα, όπου στήνονται τα τραπεζοκαθίσματα, αφετέρου γιατί στην ίδια απόφαση το Κ.Α.Σ. έχει ορίσει, πως ο περιβάλλον χώρος πρέπει να αποκατασταθεί στη φυσική του μορφή. Η φυσική μορφή του περιβάλλοντος χώρου, δηλαδή του σημείου που είχαμε ορίσει για την δεντροφύτευση, περιελάμβανε στο παρελθόν δέντρα, τα οποία ο εν λόγω επιχείρηματίας έχει κόψει για να καταλαμβάνει παράνομα έναν δημόσιο – κοινόχρηστο χώρο 600μ2 περίπου (το παρτέρι εξ αριστερών της επιχείρησης)  με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπέζια κτλ.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής σήμερα να μην μας δώσει άδεια για την δεντροφύτευση, επικαλούμενη τις παραπάνω αβάσιμες δικαιολογίες, αφήνει έκθετο τον Κο Μώραλη, ο οποίος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του πριν λίγους μήνες μας είχε διαβεβαιώσει, πως θα επιβάλλει στον επιχειρηματία τα νόμιμα. Αντίθετα σήμερα γίνεται πλέον φανερό πως ο Κος Μώραλης έχει αποφασίσει και αυτός να συγκαλύψει τις παρανομίες του επιχειρηματία, απαγορεύοντας σε εμάς την δεντροφύτευση για να μπορέσει ο ιδιώτης να καταλάβει και πάλι παράνομα για ένα ακόμα καλοκαίρι έναν δημόσιο – κοινόχρηστο χώρο. Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που ο εν λόγω επιχειρηματίας ρίχνει τσιμέντα και χτίζει νέο οικοδόμημα για να στεγάσει την επιχείρησή του, με την άδεια του Δήμου, ο οποίος κρίνει συμφέρουσα την ανέγερση του νέου καταστήματος (!!!!!), θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου.

Ως εκ τούτων με απόφαση της συνέλευσής μας αποχωρούμε από τις εκδηλώσεις του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις τόσο στην Φρεαττύδα όσο και στα Βοτσαλάκια. Ως Πρωτοβουλία σκοπός μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου – κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών μας και η προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος και όχι εθελοντικές δράσεις για το θεαθήναι. Για τον λόγο αυτό απορρίπτουμε την πρόταση που μας έγινε να βάλουμε μερικά δεντράκια σε σημείο, όπου δεν θα δημιουργήσουμε προστριβές με τον επιχειρηματία (εκεί άραγε η αρχαιολογική υπηρεσία δεν θα είχε πρόβλημα;) και καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για συγκάλυψη των παρανομιών της εν λόγω επιχείρησης.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεττύδα & Βοτσαλάκια
e-mail: protovkatoik@hotmail.com
Blog: https://freevotsalakiafreatida.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/protovkatoik/

Εικόνες από το σημείο που σκοπεύαμε να δεντροφυτέψουμε και πλέον προορίζεται για καταπάτηση από τον επιχειρηματία με την κάλυψη του Δήμου καθώς επίσης και από το νέο κατάστημα που κτίζεται με τσιμέντο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s