Φύτεψέ το – Υιοθέτησέ το. Δεντροφύτευση στη Φρεαττύδα & στα Βοτσαλάκια

11310906_1446232495687857_1008027495_n

Δεντροφύτευση – Φύτεψέ το – Υιοθέτησέ το.

Δελτίο Τύπου
Οι παραλίες μας, σαν τον αέρα, σαν την θάλασσα, είναι αγαθά πολύτιμα, ελεύθερα, υπό την προστασία μας και την φροντίδα μας.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια δραστηριοποιείται τα τελευταία 3 χρόνια με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την διασφάλιση του κοινόχρηστου – δημόσιου χαρακτήρα των δύο μοναδικών παραλιών του Πειραιά.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας που φέτος διεξάγεται στην πόλη μας, οργανώνουμε δύο δεντροφυτεύσεις. Η πρώτη θα γίνει την Πέμπτη, 28/05 στις 5 το απόγευμα στην παραλία της Φρεαττύδας (σημείο συνάντησης το πάρκιγκ επί της παραλίας) και η δεύτερη θα γίνει την Παρασκευή 29/05 στις 5 το απόγευμα στην παραλία Βοτσαλάκια (σημείο συνάντησης μπροστά από το κολυμβητήριο).


Καλούμε τους Πειραιώτες να έρθουν μαζί και τα παιδιά τους και να συμμετάσχουν στην δεντροφύτευση. Στόχος μας είναι να εμφυσήσουμε στους μικρούς μας φίλους -και όχι μόνο- αφενός την οικολογική συνείδηση αφετέρου την έννοια του ελεύθερου, δημόσιου, κοινόχρηστού χώρου. Την ημέρα της δεντροφύτευσης όσοι συμμετάσχουν θα μπορούν να υιοθετήσουν ατομικά ή ανά παρέα το δέντρο που θα φυτέψουν, τοποθετώντας πάνω τους ένα καρτελάκι, στο οποίο θα γράφουν το όνομα τους, τον σύλλογό τους, την ομάδα τους, την τάξη τους κτλ, και να το φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσει. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σχέση ευθύνης και οικειοποίησης πολίτη – ελεύθερου χώρου, μια σχέση φροντίδας και υπεράσπισης πολίτη – φυσικού περιβάλλοντος, ένα μικρό φυσικό οικοσύστημα πρασίνου και θάλασσας ακριβώς μέσα στην καρδιά της πόλης μας.

Από τη νέα Δημοτική Αρχή του Κου Ι. Μώραλη ζητάμε να συμμορφώσει τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στις δύο παραλίες επιβάλλοντάς του τα νόμιμα. Δηλαδή να τον περιορίσει στον χώρο που του έχει παραχωρηθεί, αποδίδοντας στους πολίτες τους κοινόχρηστους χώρους που οι επιχειρήσεις του καταπατούν. Να εισπράττει ο Δήμος τα μισθώματα που αναλογούν στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στον ιδιώτη και όχι αυτά να του «χαρίζονται», όπως συνέβαινε επί δημαρχίας Κου Μιχαλολιάκου. Να απαγορέψει ο Δήμος την κλοπή ρεύματος και ηλεκτρικού από το δημόσιο δίκτυο που η εν λόγω επιχειρήσεις πραγματοποιούν.
Σε αντίθετη περίπτωση η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να αποβάλλει τον ιδιώτη από τις παραλίες και όχι να καλύπτει τις παρανομίες του, όπως γινόταν επί Δημαρχίας Κου Μιχαλολιάκου αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια
Στοιχεία επικοινωνίας

e-mail: protovkatoik@hotmail.com
Blog: https://freevotsalakiafreatida.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/protovkatoik/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s