Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για τις Παραλίες Πειραιά με τον Αντιδήμαρχο Κο Ι. Μελλά

Δελτίο Τύπου                                       Παρασκευή 19/12/14 


IMG_9587_FotorΑνοιχτή επιστολή κατέθεσε την Πέμπτη η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια προς τον Δήμαρχο Κο Ι. Μώραλλη και τον Αντιδήμαρχο Κο Ι. Μελλά σε συνάντηση που είχαμε με τον τελευταίο με θέμα τις παρανομίες στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, που συντελούνται από τον επιχειρηματία, στον οποίον αυτές παραχωρήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Κου Β. Μιχαλολιάκου.

Σκοπός της επιστολής ήταν η ενημέρωση της νέας Δημοτικής Αρχής, η κατάθεση εγγράφων που πιστοποιούν τις παρανομίες καθώς και συγκεκριμένες ερωτήσεις για το τι προτίθεται να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή του Κου Ι. Μώραλη.

Συγκεκριμένα μετά από ενημέρωση που είχαμε από Δημοτικούς Συμβούλους, ζητήσαμε έγγραφες απαντήσεις για το αν αληθεύει, πως η επιχείρηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο τα δυόμιση χρόνια της νομιμοποίησής της από τον Κο Β. Μιχαλολιάκο (απαντήσεις που ποτε δεν μας έδωσε ο πρώην Δήμαρχος). Το ποσό σύμφωνα με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό υπολογίζουμε πως αγγίζει για τα δυόμιση χρόνια και για τις 2 παραλίες  περίπου τα 332.500 Ευρώ!

Ζητήσαμε έγγραφες απαντήσεις για το αν οι επιχειρήσεις στη Φρεαττύδα και στα Βοτσαλάκια έχουν δικούς τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού ή αν ισχύουν οι καταγγελίες που έχουμε πως ηλεκτροδοτούνται και υδροδοτούνται παρανόμως από το δημόσιο δίκτυο που πληρώνουμε οι πολίτες.

Τέλος ζητήσαμε να μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή, εφόσον όλα αυτά ισχύουν και αφού ταυτόχρονα συντελούνται και άλλες παραβάσεις, όπως παράνομη καταπάτηση δημόσιου χώρου, μπάζωμα παραλίας, αυθαίρετο κτίσμα αναψυκτηρίου, παράνομη κοπή δέντρων κτλ.

Ο Αντιδήμαρχος Κος Ι. Μελλάς δεσμεύθηκε πως τις επόμενες μέρες θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας και μεσολάβησε για να μπορέσουμε τις επόμενες μέρες να συναντήσουμε και τον Δήμαρχο Κο Ι. Μώραλλη.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής της Πρωτοβουλίας.

Προς                                                                                Πέμπτη, 18/12/14
Δήμαρχο Πειραιά Κο Μώραλη Ιωάννη &
Αντιδήμαρχο Πειραιά Κο Μελά Ιωάννη

Θέμα : Οι παρανομίες στις παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Αξιότιμοι κύριοι,

Σκοπός αυτής της ανοιχτής επιστολής είναι αφενός η ενημέρωσή σας για τις παρανομίες που συντελούνται στις δύο παραλίες του Πειραιά ( Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια ), αφετέρου η ενημέρωση που ζητάμε από εσάς για το τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά με τα όσα θα σας αναφέρουμε.

Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια εδώ και 2,5 χρόνια δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για τη διαφύλαξη του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών μας καθώς και για την προστασία του φυσικού τους οικοσυστήματος και περιβάλλοντος. Η προσπάθειά μας αυτή καθώς και οι 5.000 υπογραφές, που συλλέξαμε και καταθέσαμε στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενάντια στην παραχώρηση σε ιδιώτη των 2 παραλιών μας, δυστυχώς προσέκρουσαν στην βούληση και στην κάλυψη που προσέφερε ο πρώην Δήμαρχος Κος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ώστε η παραχώρηση αυτή να πραγματοποιηθεί. Για την συγκεκριμένη τακτική εκκρεμεί δικαστήριο, το οποίο όταν γίνει είμαστε σίγουροι πως θα δικαιώσει τους κατοίκους του Πειραιά.

Ωστόσο σήμερα εσείς αποτελείτε μια νέα Δημοτική Αρχή, η οποία ελπίζουμε αυτή τη φορά να πάρει το μέρος των πολιτών και κατοίκων του Πειραιά και να μην συνεχίσει την κάλυψη προς έναν ιδιώτη, ο οποίος, αν και στα χαρτιά άλλαξε όνομα, παραμένει ο ίδιος που καταπατά τις παραλίες μας για πάνω από 15 χρόνια.

Για την παραλία Βοτσαλάκια σας επισυνάπτουμε τα παρακάτω έγγραφα:

1. Τα 13/2005, 14/2005 και 1/ΑΘ/2014 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων καθώς και τα 12/2005, 12/2006, 11/ 2007, 18/2009 πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης δημόσιου κτήματος, τα οποία αναφέρονται σε διαχρονικές αυθαιρεσίες, οι οποίες συντελούνται μέχρι και σήμερα από την πρώην επιχείρηση Scuba εν συνεχεία Bora Bora και σήμερα Blue Gin.
2. Την από 24/03/13 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία επιβεβαιώνει ως αυθαίρετο το υφιστάμενο κτίσμα στο οποίο λειτουργεί ως σήμερα η επιχείρηση Blue Gin.
3. Την από 01/10/14 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία απορρίπτει την προσωρινή λειτουργία του υφιστάμενου αναψυκτηρίου Blue Gin και διατάσσει την απομάκρυνσή του καθώς και την αποξήλωση της τσιμεντένιας βάσης που βρίσκεται μπροστά από αυτό, πάνω στην οποία αναπτύσσονται παρανόμως εδώ και 15 χρόνια τραπεζοκαθίσματα.
4. Την από 24/07/13 έκθεση αυθαιρεσιών της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία βεβαιώνει την παράνομη ύπαρξη τσιμεντένιας πλατφόρμας του υφιστάμενου αναψυκτηρίου καθώς και το περαιτέρω μπάζωμα του κοινόχρηστου χώρου για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων.

Επίσης για την παραλία Βοτσαλάκια σας ρωτάμε και ζητάμε την έγγραφη απάντησή σας:

1. Αν το αναψυκτήριο Blue Gin, ο κινηματογράφος Cine Βοτσαλάκια και ο χώρος δεξιώσεων στο δημοτικό κολυμβητήριο, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στον έναν και μοναδικό ιδιώτη έχουν δικούς τους μετρητές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και από πότε ή αν ηλεκτροδοτούνται και υδροδοτούνται παρανόμως από το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης & υδροδότησης.
2. Αν η εν λόγω επιχείρηση έχει πληρώσει τα μισθώματα των 202.500 Ευρώ περίπου για τα δυόμισι χρόνια παρουσίας της, ήτοι 81.000 Ευρώ ανά έτος σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης ή συνεχίζει να μην πληρώνει, όπως έκανε όλη την προηγούμενη 15ετία υπό άλλη διεύθυνση και ονομασία, όπως ο πρώην Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος είχε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη θητεία του.
3. Αν σκοπεύετε να αποβάλετε τον εν λόγω ιδιώτη, όπως άλλωστε ορίζουν οι όροι παραχώρησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος συνεχίζει προκλητικά να παρανομεί, να μη συμμορφώνεται και να μην πληρώνει τα μίσθια εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Για την παραλία Φρεαττύδα σας επισυνάπτουμε τα παρακάτω έγγραφα:

1. Το από 3208/13 έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς, το οποίο διαπιστώνει πως η επιχείρηση Blue Lagoon λειτουργεί δίχως την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
2. Την από 02/07/13 καταγγελία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια, την οποία συνυπογράφουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει την κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα 400μ2 αντί των 60μ2 που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, την αποξήλωση 17 δέντρων και την ανέγερση αυθαίρετης περίφραξης (λιθοδομή με τσιμεντοκονία), αυθαιρεσίες που σας διαβεβαιώνουμε συντελούνται μέχρι σήμερα.
3. Την από 01/10/14 εκκρεμούσα απόφαση ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά για την επιχείρηση Blue Lagoon, η οποία συνοδεύεται από έγγραφα της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τα οποία επιβεβαιώνουν την ανωτέρω καταγγελία της Πρωτοβουλίας μας.

Επίσης για την παραλία της Φρεαττύδας σας ρωτάμε και ζητάμε την έγγραφη απάντησή σας:

1. Αν το αναψυκτήριο Blue Lagoon, το οποίο ανήκει στον ίδιο ιδιώτη που παρανομεί και στην παραλία Βοτσαλάκια, έχει δικό του μετρητή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και από πότε ή αν ηλεκτροδοτείται και υδροδοτείται παρανόμως από το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης & υδροδότησης.
2. Αν η εν λόγω επιχείρηση έχει πληρώσει τα μισθώματα των 130.000 Ευρώ περίπου για τα δυόμισι χρόνια παρουσίας της, ήτοι 52.000 ανά έτος σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης ή δεν πληρώνει, όπως έκανε όλη την προηγούμενη 15ετία υπό άλλη διεύθυνση και ονομασία στην παραλία Βοτσαλάκια, όπως ο πρώην Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος είχε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη θητεία του.
3. Αν σκοπεύετε να αποβάλλετε τον εν λόγω ιδιώτη, όπως άλλωστε ορίζουν οι όροι παραχώρησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος συνεχίζει προκλητικά να παρανομεί, να μη συμμορφώνεται και να μην πληρώνει τα μίσθια εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας καθώς και τις τυχόν δεσμεύσεις σας για το τι μέλλει γενέσθαι. Θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα; Θα αποβάλλετε τον παρανομούντα ιδιώτη από τις παραλίες μας; Θα τις αποδώσετε εξ ολοκλήρου στους πολίτες του Πειραιά διασφαλίζοντας τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, όπως προεκλογικά είχατε υποσχεθεί με βάση το πρόγραμμά σας; Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως δεν θα συνεχίσετε να παρέχετε ως νέα Δημοτική Αρχή την κάλυψη που παρείχε ο πρώην Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος σε όλες αυτές τις παρανομίες που σας καταγγέλλουμε.

Με εκτίμηση,

Για την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s