Δελτίο Τύπου – Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Δελτίο Τύπου                                                                                                            Τρίτη 09/12/14
DSC00697
Την Πέμπτη 04/12/14 παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Ά Διαμερίσματος Πειραιά, το οποίο μεταξύ άλλων εξέταζε το αίτημα παραχώρησης άδειας μουσικής στο κατάστημα Blue Lagoon στην παραλία της Φρεαττύδας. Μετά την τοποθέτηση και την κατάθεση στοιχείων από τις διαμερισματικές συμβούλους του Λιμανιού της Αγωνίας αλλά και την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσιάστηκαν σειρά από παρανομίες, οι οποίες έχουν συντελεστεί τόσο στην παραλία της Φρεαττύδας όσο και στα Βοτσαλάκια από τον ιδιοκτήτη της εν λόγο επιχείρησης.

Συγκεκριμένα:

• Εκκρεμεί απόφαση ανάκλησης ή όχι της άδειας του συγκεκριμένου καταστήματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ)του Δήμου Πειραιά καθώς του δόθηκε ένας μήνας διορία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της ΕΠΖ.
• Κατατέθηκε έγγραφο της ΚΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων που καταδεικνύει τις συντελεσμένες παρανομίες (καταπάτηση δημόσιου χώρου – επέκταση της επιχείρησης πέραν των ορίων της σύμβασης παραχώρησης, κτίσιμο αυθαιρέτου τοιχίου κτλ).
• Ειπώθηκε πως η επιχείρηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο από τα προβλεπόμενα της σύμβασης παραχώρησης πράγμα που μέχρι πρόσφατα ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε καθώς ο καθ’ όλα υπεύθυνός της σύμβασης παραχώρησης και τέως Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος αρνιόταν να μας απαντήσει.

Μετά από όλα αυτά πήραμε το λόγο οι κάτοικοι και αφού καταθέσαμε τα δικά μας στοιχεία για τις συντελεσμένες παρανομίες ζητήσαμε από το ‘Α Διαμερισματικό Συμβούλιο να μην πάρει θετική απόφαση πράγμα που πετύχαμε μέχρι την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά.

Πλέον αναμένουμε με αγωνία να δούμε την θέση της νέας Δημοτικής Αρχής και του Κου Μώραλη, η οποία θα εκφραστεί μέσω της απόφασης της ΕΠΖ και αναλόγως θα πράξουμε.
Θα συνεχίσει την πολιτική κάλυψη στον επιχειρηματία που απλόχερα παραχωρούσε ο Κος Μιχαλολιάκος κατά τη θητεία του ή θα τον αποπέμψει και θα του ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας λόγο μη συμμόρφωσης και αθέτησης των πολεοδομικών και οικονομικών όρων της σύμβασης;

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Blog: freevotsalakiafreatida.wordpress.com
Facebook: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΕΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s