Ως πότε κύριε Β. Μιχαλολιάκο;

Το περασμένο Σάββατο (26/04/14) γίναμε μάρτυρες ακόμα μιας περιβαλλοντικής καταστροφής και παρανομίας στις παραλίες μας. Μετά τα δέντρα που κόπηκαν, τα τσιμέντα που έπεσαν και την καταπάτηση δημόσιου χώρου, πλέον δεν γλίτωσε ούτε η αμμουδιά που βρίσκεται στην μικρή παραλία απέναντι από το νησάκι του Παρασκευά (Κουμουνδούρου) στα Βοτσαλάκια.
Φορτηγό του Δήμου Πειραιά με αριθμό ΔΠ 249 ΚΗΥ 6405 μετέφερε άμμο από την προαναφερθείσα παραλία και την εναπόθεσε στις ομπρέλες του έως και σήμερα παράνομου, χωρίς άδεια λειτουργίας και κατεδαφιστέου σύμφωνα με αποφάσεις της κτηματικής υπηρεσία Blue Gin (πρώην Scuba).

votsalakia1

votsalakia2

 

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα, πως με ευθύνη του Δημάρχου Κου Β. Μιχαλολιάκου οχήματα του Δήμου χρησιμοποιούνται για πολλοστή φορά για να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Οχήματα και καύσιμα πληρωμένα από τους δημότες του Πειραιά παραχωρούνται σε έναν ιδιώτη τη στιγμή μάλιστα που στο συμφωνητικό εκμίσθωσης αναφέρεται ρητά ότι:
“Ο μισθωτής-πλειοδότης θα ευθύνεται αποκλειστικά για την καθαριότητα στον χώρο ευθύνης του (…) όχι όμως να προβαίνει σε ουσιώδεις αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις τέτοιες που να αλλάζουν την αρχική σύσταση του χώρου δίχως γραπτή άδεια από το Δήμαρχο ή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος δεν υποχρεούται να προβεί σε καμία επισκευή ή βελτίωση. Οιαδήποτε επισκευή θα βαρύνει το μισθωτή έστω κι αν θεωρείται αναγκαία.”

Το θέμα, δε, γίνεται ακόμα σοβαρότερο, καθότι μετά από επικοινωνία της Δημοτικής Συμβούλου του Λιμανιού της Αγωνίας Κας Μ. Σταθάκη ενημερωθήκαμε, πως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε, πως δεν είχε γνώση για το γεγονός ότι χρησιμοποιούνταν οχήματα του Δήμου για αυτόν τον σκοπό!!! Ακόμα και αν πιστεύαμε αυτόν τον ισχυρισμό ,αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο αμαξοστάσιο του Δήμου και να πάρει ένα όχημα για ιδιωτική χρήση!!! Φυσικά η συγκεκριμένη δικαιολογία δεν πείθει κανέναν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός. Μετά την παρέμβασή μας και της Κας Σταθάκη τα οχήματα ανακλήθηκαν από τον εν λόγω Αντιδήμαρχο.
Αυτόπτες μάρτυρες μας ενημέρωσαν πως φόρτωσαν τουλάχιστον 5 φορτηγά άμμο από την μία παραλία και την τοποθέτησαν στον χώρο, όπου βρίσκονται οι ομπρέλες της επιχείρησης. Πρόκειται για καταστροφή του μικρό-περιβάλλοντος της παραλίας, καθότι το νησάκι του Παρασκευά προστατεύει σε εκείνο το σημείο την παραλία από την κακοκαιρία. Έτσι είναι δυνατό με το πέρασμα των χρόνων να δημιουργηθεί και να σταθεί άμμος στο συγκεκριμένο σημείο. Το σημείο όμως, όπου τώρα μεταφέρθηκε η άμμος, είναι εκτεθειμένο στον καιρό και με την πρώτη φουσκοθαλασσιά η άμμος θα εξαφανισθεί και η παραλία θα ξαναγεμίσει μπάζα και πέτρες. Η εικόνα που άφησαν τα φορτηγά στην μικρή παραλία απέναντι από το νησάκι είναι απογοητευτική.

votsalakia3
Τόνοι άμμου, που κανείς μας δεν γνωρίζει πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργηθούν, έγιναν παρελθόν, επειδή ο Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος εδώ και 2 χρόνια κάνει τα στραβά μάτια και διαθέτει μηχανήματα του Δήμου για να συντελούνται στις παραλίες μας παρανομίες και περιβαλλοντικές καταστροφές η μία πίσω από την άλλη. Ως πότε Κύριε Δήμαρχε;

Τις επόμενες μέρες θα υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας όλα τα γεγονότα, που κατά τη γνώμη μας καθιστούν ακατάλληλο τον Κο Β. Μιχαλολιάκο για Δήμαρχο, ούτως ώστε στις ερχόμενες εκλογές να μην ενισχύσουμε με την πολύτιμη ψήφο μας έναν άνθρωπο που αγνοεί και υποτιμάει με τις πράξεις του τους πολίτες του Πειραιά.
Μείνετε συντονισμένοι στο Blog μας, στην ομάδα και στη σελίδα μας στο Facebook. Γιατί Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή, συνδιαμόρφωση και έλεγχος. Στις Δημοκρατίες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εκπροσωπούν τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.
Πρωτοβουλία κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s