Βήμα προς βήμα το ξεπούλημα των παραλιών του Πειραιά από τον Δήμαρχο Κο Βασίλη Μιχαλολιάκο

30/01/12 Εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων και όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Κος Μιχαλολιάκος και η παράταξή του αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση των παραλιών του Πειραιά.Με βρισιές και απειλές εναντίον των συγκεντρωμένων κατοίκων, τους οποίους προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσουν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, ψήφισαν υπερ της ιδιωτικοποίησης των παραλιών. Το σκεπτικό του Δημάρχου ήταν πως ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιούταν μέχρι τότε στις παραλίες ήταν κακοπληρωτής , παράνομος και καταπατητής δημόσιας γης . Λίγους μήνες αργότερα με πλειστηριασμό οι παραλίες δόθηκαν στον ίδιο επιχειρηματία που είχε καταγγείλει ο Δήμαρχος από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σχέδιο ήταν προφανές. ο Δήμαρχος επέλεξε να νομιμοποιήσει την παρανομία, εκμεταλλευόμενος τους μνημονιακούς νόμους ξεπουλήματος της δημόσιας γης.

03/05/12 Με πρωτοφανή κινητοποίηση εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και μαθητές κάτοικοι του Πειραιά αφήνουν τις εργασίες και τα σχολεία τους και παρευρίσκονται στον πλειστηριασμό με σκοπό να τον ακυρώσουν. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος λαμβάνει χώρα άρον άρον 3 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ήταν παράνομος καθώς η Περιφέρεια είχε ακυρώσει τις αποφάσεις που τον όριζαν. Τον Δήμαρχο δεν τον απασχολεί η απόφαση της Περιφέρειας. Αργότερα θα καταφέρει να την ανατρέψει. Ο Δήμαρχος παράνομα δίνει διαταγή να κλείσουν οι πόρτες του Δημαρχείου για να μην μπουν οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι μπαίνουν και γίνονται μάρτυρες μιας στημένης διαδικασίας με τρεις διεκδικητές. Τον πρώην επιχειρηματία που έχει βάλει μπροστά έναν αχυράνθρωπο ως διεκδικητή , έναν ακόμα διεκδικητή «λαγό» για να φαίνεται πως υπάρχει πλειστηριασμός και έναν ακόμα εκ Θεσσαλονίκης, ο οποίος μόλις εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκε πως το παιχνίδι ήταν « στημένο» καθότι, όπως ο ίδιος δήλωσε οι εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια που τίθενται σε πλειστηριασμό δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου αλλά ιδιοκτησίας του προηγούμενου επιχειρηματία. Οι 200 περίπου παρευρισκόμενοι κάτοικοι αντιδρούμε και καταθέτουμε 2000 υπογραφές Πειραιωτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(εδώ). Ο Δήμαρχος μας απειλεί με συλλήψεις και μας αποκαλεί φασίστες τη στιγμή, που ο ίδιος επέλεξε αντιδημοκρατικά και αυταρχικά το ξεπούλημα των παραλιών με το σύνολο του λαού και των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων να αντιτίθενται σε αυτή την απόφαση. Τελικά και οι δύο παραλίες δίνονται στον ίδιο επιχειρηματία που ήδη τόσα χρόνια παράνομα δραστηριοποιούταν , τον οποίο υπενθυμίζουμε είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Κος Μιχαλολιάκος από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/01/12. Καμία έκπληξη καθότι στο μεταξύ έχουμε πληροφορηθεί πως πρόκειται για κομματικούς «κουμπάρους», οι οποίοι έχουν θητεύσει και έχουν συμπορευθεί χρόνια στις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ.
26/06/12 Ο αγώνας μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση εντείνεται με δράσεις και εκδηλώσεις στην Φρεττύδα και στα Βοτσαλάκια, ενημέρωση των κατοίκων και συλλογή υπογραφών. Στις 26 Ιουνίου με πολύ μεγάλο κόπο και εναντίον μας πολεμική καταφέρνουμε να πάρουμε τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε έναν Δήμαρχο που εξακολουθεί να μας υβρίζει. Στην παρέμβασή μας αυτή διαβάζουμε το ψήφισμα των κατοίκων και καταθέτουμε άλλες 3.300 υπογραφές ενάντια στο ξεπούλημα των παραλιών (εδώ). Οι υπογράφοντες έχουν φτάσει μέσα σε λίγες μέρες τους 5.300 αλλά ο Δήμαρχος έχει πάρει πλέον θέση. Εκπροσωπεί τον επιχειρηματία και όχι την Πειραϊκή Κοινωνία.
12/09/12 Σταματάμε παράνομες εργασίες επέκτασης στο πρώην Scuba νυν Blue Gin και κόψιμο δέντρων, στα Βοτσαλάκια (εδώ). Το κατάστημα λειτουργεί μέχρι και σήμερα με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ δίχως άδεια, ενώ έχει κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο τόσο από την Κτηματική Υπηρεσία, όσο και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού. Στα περιοριστικά μέτρα που εκδικάζονται ο Δήμαρχος και κουστωδία Αντιδημάρχων έρχονται προς υπεράσπιση του ιδιώτη να δηλώσουν πως όλα είναι ΝΟΜΙΜΑ!!! Το δικαστήριο τους ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΥΠΕΡ των κατοίκων και διατάσσει την διακοπή των εργασιών μέχρις ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του ψηφίζουν υπέρ της νομιμοποίησης του αυθαιρέτου. Μια απόφαση αίολη καθότι καταρρίπτεται από τις αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αλλά είπαμε ο Δήμαρχος κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τον επιχειρηματία συντοπίτη του και κομματικό «κουμπάρο» του.
• Έκτοτε η κατάσταση κάθε τόσο γίνεται χειρότερη. Η Δημοτική Αρχή αντί να εκδιώξει τον επιχειρηματία για τις παρανομίες, που εξακολουθεί να κάνει, τον καλύπτει και προκαλεί αποφάσεις υπέρ του με προσφυγές ενάντια στις προσφυγές των κατοίκων. Σημειώστε πως τις προσφυγές τις πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή και όχι ο ιδιώτης. Ο Δήμαρχος ενεργοποιεί ολόκληρο τον δημοτικό μηχανισμό (νομική υπηρεσία, πολεοδομία, κτλ) ως μηχανισμό υπεράσπισης του ιδιώτη παρά το γεγονός πως η σύμβαση ορίζει ρητά πως ο Δήμος δεν φέρνει καμία ευθύνη για πιθανές νομικές ενέργειες εναντίον της «επένδυσης» του ιδιώτη.
• Με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου τόσο στην Φρεαττύδα, όσο και στα Βοτσαλάκια συντελούνται μέχρι σήμερα παρανομίες. Το κατάστημα στη Φρεαττύδα έριξε παράνομα τσιμέντα, έκοψε δέντρα και κατέλαβε 500μ2 αντί 60μ2 που του είχαν παραχωρηθεί. Το κατάστημα στα Βοτσαλάκια δεν έχει κατεδαφιστεί και λειτουργεί παράνομα μέχρι σήμερα δίχως άδεια. Επιπλέον χτίζεται κινηματογράφος έκτασης 700μ2 περίπου με τόνους τσιμέντου στη θέση δέντρων και ελεύθερου χώρου που υπήρχε μέχρι πριν λίγους μήνες. Αντί ο Κος Μιχαλολιάκος να αποβάλλει τον επιχειρηματία που πριμοδότησε (όπως ορίζει το συμφωνητικό, εάν αυτός δεν συμμορφώνεται) του κάνει πλάτες μέχρι και σήμερα. Μάλιστα ως ένδειξη πίστης στα συμφέροντα που εξυπηρετεί, ο Κος Μιχαλολιάκος κατεδάφισε τον πολιτιστικό – αθλητικό – εξωραϊστικό σύλλογο Τερψιχόρη με υπόδειξη του επιχειρηματία, επειδή τα μέλη του τόλμησαν να καταγγείλουν τις παρανομίες στη Φρεαττύδα.

Ως ενεργοί πολίτες του Πειραιά, οφείλουμε να θυμίσουμε παραμονές δημοτικών εκλογών στους συμπολίτες μας όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία κατά τη γνώμη μας καθιστούν ακατάλληλο τον Κο Β. Μιχαλολιάκο για Δήμαρχο. Ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές να μην ενισχύσουμε με την πολύτιμη ψήφο μας έναν άνθρωπο που αγνοεί και υποτιμάει με τις πράξεις του τους πολίτες του Πειραιά και να μην επιτρέψουμε την συνέχιση της επικίνδυνης και αντιδημοκρατικής πολιτικής του. Μιας πολιτικής που στο όνομα της «αξιοποίησης» ξεπουλάει τους δημόσιους ελεύθερους χώρους, προκαλεί την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας και επιλέγει να εκπροσωπεί έναν επιχειρηματία στρέφοντας την πλάτη του στην κοινωνία.

Οι παραλίες μας ανήκουν. Ζητάμε ο Δήμος να αναλάβει την καθαριότητα και την προστασία τους καθότι πληρώνουμε ΑΚΡΙΒΑ γι΄ αυτό, να τις δεντροφυτέψει και να διασφαλίσει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Blog μας και στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε.  Γιατί Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή, συνδιαμόρφωση και έλεγχος. Στις Δημοκρατίες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εκπροσωπούν τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s