H Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια για την κατεδάφιση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη»

Ήταν αναμενόμενο, όταν ο Δήμαρχος Κος Μιχαλολιάκος προωθεί την ιδιωτικοποίηση των παραλιών και νομιμοποιεί παρανομίες δεκαετιών, πως κάθε άτομο και συλλογικότητα που θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά του θα γινόταν στόχος.

Αυτό συνέβη με τον πολιτιστικό σύλλογο «Τερψιχόρη», ο οποίος ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο αναβάθμισε την πολιτιστική εικόνα της Φρεαττύδας με δωρεάν συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, κερασμένο φαγητό και ποτό από τα μέλη του και τους κατοίκους της γειτονιάς.

Στον αντίποδα ο Κος Μιχαλολιάκος έκανε και συνεχίζει να κάνει «δωρεάν» συναυλίες μπροστά από την επιχείρηση που αδειοδότησε παρά το γεγονός οτι αυτή λειτουργούσε και λειτουργεί παράνομα μετά τη δύση του ηλίου, έχει ξεριζώσει δέντρα, έχει επεκταθεί στα 5002μ αντί για 602μ που λεέι η απόφαση του υπουργείου πολιτισμού και έχει τοποθετήσει παράνομα μπάρα στον δημόσιο χώρο στάθμευσης.

Ο συνειρμός είναι αυτονόητος για όλους. Γιατί Κύριε Μιχαλολιάκο επιλεκτικά επιβάλλετε τη «νομιμότητα»; Γιατί κάνετε τα στραβά μάτια και πριμοδοτείτε μια επιχείρηση που για δεκαετίες παρανομεί στα Βοτσαλάκια και με το καλημέρα κάνει το ίδιο και στη Φρεαττύδα;

5.000 χιλιάδες υπογραφές κατοίκων σας επιδόθηκαν ενάντια στις αδειοδοτήσεις των μαγαζιών σε Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια και δεν κάνατε τίποτα. Και έρχεστε σήμερα και αντί να επιβάλλετε τη νομιμότητα γκρεμίζετε έναν σύλλογο που διατηρούσε τον χώρο καθαρό, φύτευε δέντρα, και πραγματοποιούσε δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις;

Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα. Ο Κος Μιχαλολιάκος είναι ένας θερμός υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος. Είναι ένας ακόμα Δήμαρχος που αποφάσισε να εκπροσωπήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τους πολίτες που τον εξέλεξαν.

Οι εκλογές όμως είναι κοντά και οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε. Γιατί στις Δημοκρατίες οι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις κοινωνίες ΟΧΙ τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.

Φτάνει η εποχή που ο Πειραϊκός λαός θα σας στείλει σπίτι σας και η δικαιοσύνη εκεί που σας αρμόζει!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια.

Υ.Γ.1 Οι Φωτογραφίες είναι από προηγούμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου «Τερψιχόρη» και από την σημερινή κατεδάφισή του.

Υ.Γ.2 Αν παρατηρήσετε στις φωτογραφίες τα συνεργεία του Δήμου ξερίζωσαν τα δέντρα και τα φυτά και διέλυσαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις (μονόζυγα, δίζυγα, πάγκους κτλ.) που με κόπο και μεράκι είχαν φυτέψει και κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του συλλόγου Τερψιχόρης. Αυτά αποτελούσαν την παραβατικότητα και την εστία μόλυνσης που προπαγάνδιζε ο Κος Μιχαλολιάκος για να δικαιολογήσει το γκρέμισμα του συλλόγου. Αλήθεια ποιοι παραβατικοί φυτεύουν δέντρα, κάνουν πολιτιστκές εκδηλώσεις και κατασκευάζουν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους Πειραιώτες Κε Δήμαρχε;

3 σκέψεις σχετικά με το “H Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια για την κατεδάφιση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη»

  1. ΑΛΦΙΕΡΗ ΣΤΕΛΛΑ

    Ο δήμαρχος ήταν πάντα ξεκάθαρος, τα πάντα στους ιδιώτες.
    Οι Πειραιώτες τι κάνουν κτίζουμε όλοι μαζί ξανά την Τερψιχόρη.

    • ας παρουμε και μεις οι πολιτες του Πειραια επιτελους μια φορα ,την αποφαση για κατι ΔΥΝΑΜΙΚΟ !!! ως απαντηση αυτων που γινονται . Και οι μεγαλυτεροι , στους καιρους που ζουμε , εχουμε αναγκη απο τετοιες πρωτοβουλιες οπως του συλλογου Τεψιχορη , αλλα και τα παιδια δεν θα βρισκουν πλεον πουθενα χωρους να παιξουν

  2. Ως προεδρος του Συλλογου Τερψιχορη, ευχαριστω ολους οσους συμμετειχαν στην αντισταση μας για την κατεδαφιση του Συλλογου μας. Ο φιλοξενος χωρος μπορει να επαψε να υπαρχει αλλα ο Συλλογος θα εξακολουθησει να λειτουργει στα αρμυρικια, και χρειαζομαστε την υποστηριξη σας διοτι στις 16/9/13 εκδικαζετε η υποθεση μας στο ΣΥΠΟΘΑ. Στο κατω κατω χασαμε την μαχη αλλα οχι τον πολεμο.

Σχολιάστε