Δελτίο Τύπου 07/07/2013

Πρώτα ξερίζωσαν τα δέντρα, μετά έριξαν τσιμέντα, μετά κατέλαβαν αντί των 60 τετραγωνικών μέτρων 450, οριοθετώντας τον χώρο τους με αυθαίρετο τοιχίο και τραπεζοκαθίσματα και τώρα έκλεισαν το δημόσιο πάρκινγκ με μπάρα και από βδομάδα όσοι κατεβαίνουν στην παραλία με το ι.χ. τους θα πληρώνουν 3 ευρώ για το πάρκινγκ και 1 ευρώ για το μηχανάκι!

Την Παρασκευή 05/07/2013 κάτοικοι και μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για τις παραλίες του Πειραιά αντιδράσαμε στην τοποθέτηση μπάρας στην είσοδο της παραλίας της Φρεαττύδας. Καλέσαμε την αστυνομία και πήγαμε όλοι στο τμήμα κάτοικοι και επιχειρηματίας. Εκεί ο επιχειρηματίας επέδειξε άδεια από τον Δήμο για την τοποθέτηση της μπάρας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Γιάννης Καρδαρας προσκόμισε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) με βάση την οποία δεν δίδονται στον επιχειρηματία τα 850m2 για ιδιωτικό πάρκινγκ αλλά αυτά περιορίζονται στα 250m2. Πώς λοιπόν ο Δήμος με αποκλειστική ευθύνη του Κου Μιχαλολιάκου έδωσε άδεια στον επιχειρηματία να κλείσει όλο το πάρκινγκ αφού πλέον μόνο τα 250m2 ανήκουν στον ιδιώτη; Πως ο Δήμαρχος παραχώρησε σε έναν ιδιώτη την εκμετάλλευση ολόκληρου του χώρου στάθμευσης συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου παρακάμπτοντας την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΚΑΣ;

Στην αστυνομία προς υπεράσπιση του επιχειρηματία ήρθε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κος Ευστάθιος Κωνσταντούζος, ο οποίος ενώ την Τρίτη 02/07/2013 35 κάτοικοι μαζί με 4 Δημοτικούς Συμβούλους τον είχαμε καλέσει για να δει τις παρανομίες στη Φρεαττύδα και να επιβάλλει την τάξη, τότε δεν είχε εμφανιστεί καν.
Στο αστυνομικό τμήμα όμως έτρεξε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του επιχειρηματία. Αλήθεια κύριε Μιχαλολιάκο, αλήθεια κύριε Κωνσταντούζο γι αυτό εκλεχθήκατε, για να έρχεστε όποτε σας φωνάζει ο επιχειρηματίας και να τον εκπροσωπείτε ή για να εκπροσωπείτε την πειραϊκή κοινωνία; Δεν έχετε ίχνος ντροπής πάνω σας;

Τελικά η αστυνομία δήλωσε αναρμόδια να γνωρίζει αν ο Δήμος έχει την δυνατότητα να αδειδοτεί έναν επιχειρηματία να ελέγχει έναν δημόσιο χώρο και ο επιχειρηματίας αφέθηκε να πάει να συνεχίσει την τοποθέτηση της μπάρας.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους, πως η σύμβαση, την οποία υπέγραψε ο επιχειρηματίας με την Δημοτική Αρχή, προβλέπει 250μ2 δημόσιο πάρκινγκ και μετά την απόφαση του ΚΑΣ άλλα 250μ2 ιδιωτικό. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση λοιπόν να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου για να κατευθυνθούν στο δημόσιο πάρκινγκ και δεν πρέπει να πληρώνουν.

Θα κινηθούμε νομικά και θα κερδίσουμε.

Όλοι μαζί οι κάτοικοι πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν θα αφήσουμε την παραλία μας να την ιδιωτικοποιήσουν και να την λυμαίνονται τα συμφέροντα και ο Δήμαρχος.

Κοινόχρηστες – Ελεύθερες – Δημόσιες Παραλίες για όλους

Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s