Δημοσιογραφία για το θεαθήναι από τη «Φωνή των Πειραιωτών»;

Εντύπωση μας προκαλεί το άρθρο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας » Η Φωνή των Πειραιωτών » της 27ης Ιουνίου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κος Γιάννης Κανατσέλης κατηγορεί τους κατοίκους πως δεν φώναξαμε την αστυνομία, πως δεν φύλαγαμε νυχθημερόν καραούλι, ώστε να αντιληφθούμε ότι έπεσαν μπετά και πως δεν σταματήσαμε οι ίδιοι τους εργάτες που έκαναν εργασίες.

Λάθος πληροφόρηση ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση από την «Φωνή Των Πειραιωτών»;

Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου για τα εξής:

1ον
Οι συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες του Πειραιά και για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να διασώσουμε τις παραλίες μας από την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα επιφέρουν τα καταστήματα και τα ιδιωτικά πάρκιγκ που αδειοδότησε η Δημοτική Αρχή. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας μας ξεχωριστά δεν εργάζεται, δεν έχει ευθύνες και υποχρεώσεις στην προσωπική του ζωή. Πώς λοιπόν κατηγορείτε τους κατοίκους ότι δεν φυλούσαν σκοπιές αντί να κατηγορείτε την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου των οποίων ο λόγος ύπαρξης και η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή; Δηλαδή να επιβλέπουν και να επιβάλλουν τη νομιμότητα; Γιατί αντί να στραφείτε εναντίον εκείνων που είναι υπεύθυνοι τόσο για την αδειοδότηση όσο και για την ανοχή στις παρανομίες του επιχειρηματία επιλέξατε να στραφείτε εναντίων των κατοίκων που γνωστοποίησαν και αντέδρασαν άμεσα στις παρανομίες αυτές;

2ον
Χαρακτηρίζετε ως χλιαρή την διαμαρτυρία των κατοίκων και τους κατηγορείτε ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν πιάστηκαν στα χέρια με τους εργάτες, ώστε να τους εμποδίσουν να συνεχίσουν τις εργασίες. Αλήθεια εσείς δεν είστε κάτοικος Πειραιά; Γιατί δεν συμμετέχετε ενεργά στην Πρωτοβουλία των Κατοίκων; Αν η δική μας αντίδραση θεωρείται χλιαρή η δική σαν αντίδραση και συμμετοχή στην προσπάθειά μας πώς θεωρείται; Ανύπαρκτη μήπως; Η κριτική εξ αποστάσεως είναι εύκολη, όταν δε γίνεται και μέσω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας καθίσταται ύποπτη.

3ον
Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αν και όλη μας η ζωή δεν περιστρέφεται γύρω από τις παραλίες και ο καθένας μας ξεχωριστά έχει δουλειές, ευθύνες και υποχρεώσεις σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο εκείνη τη μέρα αντιδράσαμε άμεσα και δυναμικά. Αυτό το γνωρίζετε σαφώς, αφού ακόμα και η φωτογραφία που έχετε χρησιμοποιήσει στο άρθρο σας είναι τραβηγμένη και κοινοποιημένη από κάτοικο που συμμετέχει στην Πρωτοβουλία. Εκείνη την μέρα που έπεσαν τα μπετά (14/06) και όχι 13 μέρες μετά (27/06), όταν εσεις αποφασίσατε να γράψετε το άρθρο σας, κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία απλώς κατέγραψε το γεγονός και δεν προέβη σε καμιά άλλη ενέργεια καθότι δηλωσε αναρμόδια και οι εργάτες είχαν ήδη αποχωρήσει μετά την παρέμβαση των κατοίκων για να αποφύγουν το αυτόφωρο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκε Ανοιχτή Συνέλευση των Κατοίκων, όπου αποφασίστηκε ο εορτασμός του εθίμου του Κλήδονα στα πλάισια του αγώνα μας και η καταγγελία των παραβάσεων τόσο προς την Δημοτική Αρχή και τη Δημοτική Αστυνομία όσο και προς την Πολεοδομία και την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, όπως και έγινε.

Η Δημοσιογραφία για να επιτελεί το καθήκον της οφείλει να διασταυρώνει την είδηση πριν την δημοσιεύσει, πράγμα που δεν κάνατε για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζετε.

Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων απαιτούμε να δημοσιοποιήσετε την απάντησή μας στην ίδια σελίδα (πρωτοσέλιδο) και στην ίδια θέση με το άρθρο σας, όπως υποχρεούστε από τον Νόμο και την ηθική τάξη.

Για την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια,
Γιώργος Καρυστινός ( e – mail protovkatoik@hotmail.com)

Υ.Γ. Το σχετικό άρθρο της «Φωνής Των Πειραιωτών» είναι αυτό:

http://fonipeiraioton.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4583.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s