Δελτίου Τύπου 02/07/2013

Σήμερα, Τρίτη 02/07/13 κάτοικοι – μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρία Σταθάκη,  Ηλία Σαλπέα, Ιωσήφ Βουράκη και Γιάννη Καρδαρά συγκεντρωθήκαμε στην παραλία της Φρεαττύδας, όπου και διαπιστώσαμε τις παρανομίες που συντελούνται από τον επιχειρηματία με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κος Ευστάθιος Κωνσταντούζος που είχε επίσης κληθεί δεν παρευρέθηκε τελικά.

Εκτός από τα τσιμέντα που έπεσαν στις 14/06 και πάνω στα οποία στηθηκε η νέα επιχείρηση, ξεριζώθηκαν τα δέντρα που υπήρχαν στον συγκεκριμένο χώρο και έχει  πλέον κτιστεί τοιχίο από πέτρες και τσιμέντο, επεκτείνοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο παράνομα τα όρια της επιχείρησης στα 420 περίπου τετραγωνικά μέτρα, αντί των 60 που προβλέπει η σύμβαση με τον Δήμο,

Οι κάτοικοι μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους ζητήσαμε από τον επιχειρηματία να τηρήσει τη νομιμότητα, να περιοριστεί στην έκταση που του έχει παραχωρηθεί με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει με την Δημοτική Αρχή, να γκρεμίσει το τοιχίο και να ξαναφυτέψει τα δέντρα που ξερίζωσε από τον χώρο.

Στη συνέχεια μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων καταθέσαμε εκ νέου καταγγελίες για τις παρανομίες που συντελούνται στην παραλία της Φρεαττύδας προς τον Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο, προς τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κο Ευ. Κωνσταντούζο, προς την Πολεοδομία  και προς την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά.

Δεν θα χαρίσουμε ούτε σπιθαμή του δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου των παραλίων μας.
Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα και να τηρήσει τη νομιμότητα όπως έχει υποχρέωση να κάνει. Ο Δήμαρχος Κος Β. Μιχαλολιάκος έχει την αποκλειστική ευθύνη καθότι είναι εκείνος, ο οποίος αδειοδότησε την συγκεκριμένη επιχείρηση και εν συνεχεία κάνει τα στραβά μάτια, επιτρέποντας στον επιχειρηματία να αυθαιρετεί και να παρανομεί. Καλούμε τον Κο Δήμαρχο να διαφυλάξει τον ελεύθερο – δημόσιο – κοινόχρηστο χαρακτήρα της παραλίας με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s