Δελτίο Τύπου 05/10/2012

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ,

ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Πειραιάς, 05 Οκτωβρίου 2012
Φίλοι υπερασπιστές των παραλιών του Πειραιά,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως σήμερα η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου εξέδωσε περιοριστικά μέτρα απαγορεύοντας τη συνέχιση οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας, στην επιχείρηση Bora-Bora (Scuba), μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία έχουμε προσφύγει.

Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου, δέχθηκε ότι η κατασκευή, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στον χώρο της συγκεκριμένης επιχείρησης και την οποία οι κάτοικοι με παρεμβάσεις μας αποτρέψαμε να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί, είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, διατάζει την διακοπή όλων των οικοδομικών εργασιών μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί για όλους εμάς τους κατοίκους μία δικαίωση. Έρχεται, δε, να προστεθεί στις αποφάσεις της Περιφέρειας, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός και η παραχώρηση των 2 παραλιών (Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα) στον συγκεκριμένο ιδιώτη έχει ΑΚΥΡΩΘΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λειτουργεί καμία επιχείρηση σε αυτές!!!
Παρά το γεγονός αυτό όμως και παρά την ποικιλοτρόπως δηλωμένη αντίθεση των κατοίκων στην παραχώρηση των δύο παραλιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, ο Δήμαρχός μας, κος Μιχαλολιάκος, μαζί σχεδόν με τους μισούς Δημοτικούς Συμβούλους του, παρευρέθηκε σήμερα στο Δικαστήριο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ΙΔΙΩΤΗ!!!

Τα συμπεράσματα είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται παρερμηνειών… Πολιτική απόφαση του Δημάρχου είναι να υπερασπιστεί τα ιδιωτικά συμφέροντα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ερχόμενος σε σύγκρουση με την θέληση και το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Πειραιωτών. Είναι πρωτοφανής η στάση του Δημάρχου μας να παρευρεθεί στο Δικαστήριο επιλέγοντας να σταθεί απέναντι στην Πειραϊκή Κοινωνία, την οποία οφείλει να εκπροσωπεί και αντί αυτής, να επιλέξει την προάσπιση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είμαστε σίγουροι πως και παρά τη νέα, δικαστική -αυτή τη φορά-, απόφαση υπέρ του αγώνα μας, ο Δήμαρχος  θα συνεχίσει από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου να μας κάνει μαθήματα περί Νομιμότητας, Δημοκρατίας και Διαφάνειας. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τελικά τα μαθήματα αυτά θα τα κάνει ποτέ πράξη ή θα μείνει μόνο στα λόγια δικαιώνοντας το ρητό που λέει: Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.

Σε κάθε περίπτωση όλοι εμείς οι κάτοικοι που διεκδικούμε την ήπια ανάπλαση και συντήρηση των παραλιών μας από τη Δημοτική Αρχή, διατηρώντας στο σύνολό τους τον κοινόχρηστο – ελεύθερο – δημόσιο χαρακτήρα τους, με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών, θα σταθούμε υπερασπιστές τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Νομιμότητας, ελέγχοντας τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και ελπίζοντας πως έστω και τώρα ο Δήμαρχός μας θα επιλέξει αυτό που η Δημοκρατία ορίζει, δηλαδή να εκπροσωπεί τους Δημότες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s