Επιστολή που καταθέσαμε στις αρμόδιες αρχές για το ζήτημα στα Βοτσαλάκια

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια
Πειραιάς, 14/09/12
Προς :
τον Αστυνομικό διευθυντή του Α’ Αστυνομικού τμήματος Πειραιά,
Εισαγγελία Πειραιά
Γραφείο Δημάρχου,
Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας,
Δημοτική Αστυνομία Δ. Πειραιά,
Λιμενική Αστυνομία,
Πολεοδομία Δήμου Πειραιά,
Δασαρχείο Πειραιά,
Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά

Όπως γνωρίζετε στις 12/09/2012 ημέρα Τετάρτη στις 15:30 περίπου, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων, αστυνομικοί από το τμήμα σας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δυο εργολάβους και τον υπεύθυνο βάρδιας του καταστήματος Bora Bora να κατασκευάζουν αυθαίρετο κτίσμα μέσα στην ζώνη αιγιαλού – παραλίας καταλαμβάνοντας δημόσια έκταση στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά.

Με εντολή του “ιδιοκτήτη” του καταστήματος Bora Bora πραγματοποιούσαν επέκταση στο παλαιότερο αυθαίρετο κτίσμα που χρησιμοποιεί ως κατάστημα – αναψυκτήριο και που με την ανοχή των αρχών λειτουργεί για χρόνια χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας όπως διαπιστώθηκε και προχθές από τα αστυνομικά όργανα.

Εν συνεχεία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου, όπου κινήθηκε αυτεπάγγελτος η διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και προσδιορίστηκε για τη συζήτηση της υπόθεσης τακτική δικάσιμος, όπως μας ενημέρωσαν από το τμήμα.
Ο παραπάνω χειρισμός από μέρους σας θεωρήθηκε από τους εμπλεκόμενους ως ανοχή που τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν το αυθαίρετο και να δημιουργήσουν τετελεσμένο γεγονός.
Πράγματι πληροφορούμαστε από κατοίκους και διαπιστώνουμε και εμείς ότι γίνονται προκαταρκτικές ενέργειες για την αιφνίδια ολοκλήρωση της αυθαίρετης κατασκευής σήμερα ή μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν γνωρίζουμε αν έχετε ενημερώσει αρμοδίως τον Δήμαρχο Πειραιά, την Δημοτική Αστυνομία και την πολεοδομία Πειραιά αλλά στην περίπτωση που το κάνατε παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο του σήματος άλλως παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα.

Ως σήμερα έχουν διαπιστωθεί από κατοίκους και έχει καταγραφεί σε βίντεο η παράνομη επέκταση της επιχείρησης Bora Bora και επιπλέον η κοπή δέντρων, τα οποία εν συνεχεία ξεριζώνουν, ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις ότι εκεί όπου θα γίνουν οι εργασίες υπήρχαν πριν δέντρα.

Ο “ιδιοκτήτης” του καταστήματος επικαλείται δια την δράση του στην παραλία μισθωτήριο συμφωνητικό με τον Δήμο Πειραιά. Σχετικά με αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενέργειες του Δήμου έχουν ακυρωθεί από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα από την επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 περιφερειακής ενότητας Πειραιώς, Νήσων και Ανατ. Αττικής μετά από προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων και επιπλέον η υπόθεση ερευνάται από την εισαγγελία Πειραιά. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στην Κρατική Υπηρεσία Πειραιά εκκρεμεί το υπ’ αριθμόν 15/2005 Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής της συγκεκριμένης επιχείρησης, το οποίο για λόγους που δεν γνωρίζουμε δεν έχει εκτελεσθεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από την νομιμότητα των ενεργειών του Δήμου Πειραιά επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η κατασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταλαμβάνει δημόσια γη και μάλιστα στην ζώνη αιγιαλού – παραλίας, πραγματοποιείται χωρίς οικοδομική άδεια, όπως απαιτείται από τον νόμο, σε μια ζώνη που από τον νόμο απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή και άρα δεν θα μπορούσε να διαθέτει οποιαδήποτε άδεια.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές σας, ώστε να σταματήσουν οι παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στην παραλία Βοτσαλάκια και έχουν ως αποτέλεσμα την παράνομη κατάληψη του δημόσιου/ κοινόχρηστου χώρου, την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και την πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος ημών και των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά
για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s