Παρέμβαση στο συμβούλιο του Β’ Διαμερίσματος

Την Τρίτη 11/09/2012 παρευρεθήκαμε στο συμβούλιο του β’ διαμερίσματος το οποίο θα συζητούσε την παραχώρηση άδειας λειτουργίας στο scuba – bora bora.

Ενημερώσαμε τους διαμερισματικούς συμβούλους για την ακύρωση της απόφασης από την Περιφέρεια για την παραχώρηση των παραλιών, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρηση που ήδη υπάρχει είναι παράνομη.

Τους ενημερώσαμε επίσης ότι ο εισαγγελέας ερευνά την παράτυπη ψηφοφορία με βάση την οποία έγινε ο διαγωνισμός για τις 2 παραλίες.

Τους ενημερώσαμε επίσης  πως υπάρχει απόφαση διοικητικής αποβολής (κατεδάφισης) του scuba – bora bora από το 2005.
Ως εκ τούτου είναι υπεύθυνοι και θα βρεθούν και οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στη δικαιοσύνη μετά από προσφυγή μας, εάν παρ’ όλ’ αυτά αποφασίσουν να αδειοδοτήσουν την παράνομη επιχείρηση που υπάρχει στα Βοτσαλάκια.

Πέραν όμως των νομικών στοιχείων σταθήκαμε στην ουσία της υπόθεσης, η οποία αφορά την παραχώρηση των παραλιών του Πειραιά στον ιδιοκτήτη του scuba – bora bora.
Από τη στιγμή που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αντίθετη στην παραχώρηση – ιδιωτικοποίηση των παραλιών, από τη στιγμή που έχουν συλλεχθεί και έχουν κατατεθεί 4.000 υπογραφές κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών, από τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αντίθετες στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών και οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους υπερδιπλάσιους ψήφους απο όσους πήρε η παράταξη του Κου Μιχαλολιάκου στις περασμένες δημοτικές εκλογές, από τη στιγμή που ο Δήμαρχος δεν ανέφερε προεκλογικά πουθενά στο πρόγραμμά του οτι θα ιδιωτικοποιήσει τις παραλίες μας, τότε ούτε οι διαμερισματικοί αλλά ούτε και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν την παραχώρηση των παραλιών. Διότι έχουμε Δημοκρατία και στη Δημοκρατία οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εκπροσωπούν τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα ενός ιδιώτη. Και από τη στιγμή που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αντίθετη με την εκχώρηση των παραλιών, τότε η δημοτική αρχή οφείλει και έχει καθήκον να αποφασίσει σύμφωνα με την βούληση των κατοίκων που εκπροσωπεί. Αλλιώς να μας ενημερώσουν ότι αποφάσισαν πως το πολίτευμά μας δεν είναι η Δημοκρατία και ο καθένας που εκλέγεται για 4 χρόνια κάνει ότι θέλει αδιαφορώντας για το τι λέει ο Δήμος, δηλαδή οι Πολίτες!!!

Οι διαμερισματικοί σύμβουλοι, αφού μας άκουσαν αποφάσισαν να μην πάρουν καμία απόφαση, εάν πρώτα δεν ενημερωθούν από την νομική υπηρεσία του Δήμου. Εφόσον ενημερωθούν τότε θα επανεξετάσουν το θέμα και θα συνεδριάσουν εκ νέου, πιθανόν την ερχόμενη Πέμπτη. Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί, καθώς και στο διαμερισματικό συμβούλιο της α’ περιφέρειας, όταν τεθεί το ζήτημα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s