Σημαντικά Νέα – Αύγουστος 2012

Φαίνεται πως ο Αύγουστος μας ήρθε με μία πολύ ευχάριστη είδηση για το ζήτημα των παραλιών.

Άκυρες κρίθηκαν για 2η φορά από την περιφέρεια όλες οι αποφάσεις του Δήμου για την παραχώρηση των παραλιών Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια στον επιχειρηματία του Scuba – Bora Bora. Κατ ‘ επέκταση άκυρη είναι και η Δημοπρασία που έγινε με ευθύνη του Δημάρχου στις 3 Μαΐου, η οποία διεξήχθη παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι ζητούσαμε εκείνη την μέρα με παρέμβασή μας να σεβαστεί ο Δήμαρχος την βούλησή μας και την απόφαση της περιφέρειας και να μην προχωρήσει σε μία παράνομη δημοπρασία. Μάλιστα εκείνη την ημέρα η Κα Σταθάκη κατέθεσε εξώδικο κατά του κ. Μιχαλολιάκου και της πράξης της δημοπρασίας αλλά, ως γνωστόν, ο Δήμαρχος δεν έλαβε τίποτα υπόψιν του και συνέχισε την διαδικασία, παραβιάζοντας την επιθυμία των πειραιωτών (2.500 χιλιάδες υπογραφές κατατέθηκαν μόνο εκείνη την μέρα), παραβιάζοντας την νομοθεσία και συνεχίζοντας απτόητος την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ συγκεκριμένου επιχειρηματία, παραχωρώντας του και τις δύο παραλίες.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και σήμερα ισχυρίζεται ότι αυτό το έκανε για να εκδιώξει τον παράνομο, «καταπατητή» και «κακοπληρωτή», όπως τον κατονομάζει, επιχειρηματία του Scuba, ο οποίος ως γνωστόν είναι ο ίδιος στον οποίο τελικά ο Δήμαρχος παραχώρησε και τις 2 παραλίες!!!

Χθες, λοιπόν, 01/08/12, η δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας στο Λιμάνι κα Μαρία Σταθάκη ενημέρωσε τον κ. Μιχαλολιάκο για την συγκεκριμένη απόφαση της περιφέρειας σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η απόφαση παραχώρησης των 2 παραλιών σε έναν ιδιώτη.
Συγκεκριμένα η κα Σταθάκη εξηγεί στο 1:03:09

«Θέλω να γνωστοποιήσω στο σώμα ότι εκδόθηκε η απόφαση επί των προσφυγών μας που είχαμε καταθέσει για την παραχώρηση των παραλιών, στα Βοτσαλάκια και στη Φρεαττύδα και έκανε δεκτές τις προσφυγές μας. Και τις έκανε δεκτές, γιατί λέει ότι στηρίχθηκε η απόφαση 201 και η 201 σε ορθή επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου σε προηγούμενη απόφαση, η οποία είχε ήδη ακυρωθεί, όπως λέγαμε και έχουμε πει επανειλημμένα σε αυτή εδώ την αίθουσα. Έχω ανάμεικτα ομολογώ συναισθήματα για αυτήν την απόφαση. Χαίρομαι πάρα πολύ που οι παραλίες θα συνεχίσουν να είναι ελεύθερες, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσετε στο μέλλον. Από την άλλη, θλίβομαι γιατί ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος παίρνει βιαστικές αποφάσεις, αγνοεί τους νόμους και κυρίως αγνοεί τη θέληση των κατοίκων στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι παίρνονται αυτές οι αποφάσεις και για το καλό των κατοίκων. Έτσι λοιπόν λήφθηκε αυτή η απόφαση και τώρα βέβαια μετά από την ακύρωση και της 201 απόφασης και της ορθής επανάλειψης αυτής καταλαβαίνετε ότι είναι απόλυτα λογικό να γίνουν δεκτές και οι προσφυγές μας κατά των κατακυρωτικών εκθέσεων, διότι έχουν ακυρωθεί οι αποφάσεις βάση των οποίων έγιναν οι κατακυρώσεις.
Ξέρω ότι η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί και στο Δήμο (…) Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί, λοιπόν, στους ιδιώτες που πλειοδότησαν είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ«.

Η απάντηση του Δημάρχου;;;;;

Στο 1:21:45

«Είμαι παραπάνω από βέβαιος, έτσι μου λέει η νομική μου υπηρεσία, την οποία την εμπιστεύομαι, ότι όλη η διαδικασία, παρά την προσπάθεια υπονόμευσης για τις παραλίες είναι και νόμιμη και ηθική και αποτελεσματική. Αποδεκτό είναι να υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν διαφορετική άποψη αλλά το χρήσιμο είναι να υπάρχει και μία δημοτική αρχή, που ακούει μεν αλλά κάνει αυτό που ΣΥΜΦΕΡΕΙ (σχόλιο δικό μας αλήθεια ποιόν συμφέρει;) και επιβάλλει το δημοτικό συμφέρον. Σας ευχαριστώ.
Δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω καμία τέτοια απόφαση. Παρακαλώ τι να κάνουμε τώρα. Εγώ γνωρίζω ότι πήραμε μία απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο με ονομαστική ψηφοφορία που εγώ προκάλεσα, την οποία και στείλαμε στον Γ.Γ.της αποκεντρωμένης διοίκησης, τον πρώην, τον κ. Λιακόπουλο και ο οποίος την ενέκρινε ως απολύτως σύννομη. Τελεία και παύλα. Αυτό γνωρίζω. Τώρα, όποια και όσα εμπόδια και να μπουν στο δρόμο δεν θα ξαναγυρίσουμε σε βρώμικες και εγκαταλελειμμένες παραλίες και εγκαταλελειμμένες στην διάθεση της παραβατικότητας και λοιπόν παρανόμων δραστηριοτήτων.»

Εμείς οι πολίτες του Πειραιά δεν εφησυχάζουμε. Μπορεί η απόφαση της περιφέρειας να μας δικαιώνει, ωστόσο όπως έχουμε διαπιστώσει ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θα σεβαστεί ούτε αυτή την απόφαση ούτε και την επιθυμία μας, όπως έκανε και στο παρελθόν… Άλλα πράγματα έχει στο μυαλό του να εξυπηρετήσει!!!!
Όλο τον Αύγουστο θα είμαστε σε επιφυλακή για να μη φυτρώσει κανένα νέο Scuba και στη Φρεαττύδα και να μην επεκταθεί το υπάρχον στα Βοτσαλάκια. Πλέον μετά την νέα απόφαση της περιφέρειας σε κάθε κίνηση του επιχειρηματία έχουμε το δικαίωμα να προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε τον δημόσιο, κοινόχρηστο, ελεύθερο φυσικό χαρακτήρα των παραλιών μας και να απαιτούμε από την δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τους υψηλότατους δημοτικούς φόρους που πληρώνουμε, ώστε να αναπλάσει ήπια και προς το συμφέρον των πολιτών τις παραλίες μας!!!!

http://kanaliena.gr/web-tv/kanali-dimotiko-simvoulio/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a-Zl4BwcDfk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s