Η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο 25/06/2012 και το σχετικό βίντεο

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουνίου, στο οποίο η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια πραγματοποίησε παρέμβαση με κατάθεση και ανάγνωση κειμένου. Επειδή το βίντεο είναι τρίωρο και δεν αναφέρεται όλο στην παρέμβαση της Πρωτοβουλίας παρά μόνο ένα μικρό μέρος του κάτσαμε και σημειώσαμε τα επίμαχα λεπτά για να μπορέσετε να ενημερωθείτε. Δείτε το και διαδώστε το. Είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε την επιπολαιότητα, την κοροϊδία, τον εμπαιγμό και τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμαρχος μας Κος Μιχαλολιάκος «επιχειρηματολογεί» υπέρ της ιδιωτικοποίησης των 2 παραλιών μας και πως συκοφαντεί και εξυβρίζει τους δημότες της πόλης!!!

Από το βίντεο λείπει (για ευνόητους λόγους;;;) η αρχική τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Κου Ιωσήφ Βουράκη, ο οποίος επιχειρηματολόγησε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών με βάση το συμβόλαιο που έχει συνάψει ο Δήμος με τον ιδιώτη. Εμείς όμως βρήκαμε μαγνητοφωνημένη την τοποθέτηση και σας την παρουσιάζουμε και αυτή συνοπτικά.

Λέει λοιπόν ο Κος Βουράκης ότι σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος σας πιστεύω σχετικά με τα όσα λέτε ότι θα κάνετε στις παραλίες αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα, τα οποία με βάζουν σε σκέψεις. Σήμερα πήρα τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος με τον ιδιώτη. Είναι ο Κος Παπανικολάκης και εγγυητής ο Κος Κουλιζάκος, που απ ότι είχατε πει είναι και ιδιοκτήτης, έχει σχέση πάλι με το Scuba. Το συμβόλαιο ισχύει από19/06/12. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει καμία καθαριότητα. Το μόνο που λειτουργεί ανενόχλητο εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι το Scuba. Όταν λέτε ότι θέλετε να καταπολεμήσετε την παραβατικότητα, τους ανθρώπους της νύχτας και την παράνομη επιχειρηματικότητα, αντιλαμβάνομαι, αφού μόνο το Scuba λειτουργεί εκεί, ότι θέλετε να διώξετε αυτόν τον άνθρωπο που είναι παράνομος. Το συγκεκριμένο κατάστημα, αν κάνω λάθος διορθώστε με, μέχρι τώρα έχει άδεια καντίνας και για κάποια όρθια σκαμπό. Το διάστημα μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός και απ τον διαγωνισμό μέχρι της 19/06 το κατάστημα αυτό έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες και νοικιάζει με 2 ευρώ την κάθε μία. Θέλω να μου απαντήσετε, αν έχει πληρώσει από τις 19 του μηνός μέχρι σήμερα. Εάν όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί και έχει έσοδα η επιχείρηση αυτή και που είναι παράνομη έχει πληρώσει έστω και 1ευρώ στον Δήμο (…)

Έχετε μιλήσει για κάποιες θέσεις παρκινγκ. Λέει το συμβόλαιο ότι προβλέπονται θέσεις για τον πρόεδρο, τους εργαζομένους και τους αθλούμενος του κολυμβητηρίου. Πράγμα που σημαίνει πρόεδρος και 10 εργαζόμενοι γέμισαν οι θέσεις, άρα όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν για να πάνε να κολυμπήσουν.

Η δική μου λογική λέει ότι όλη αυτή η φασαρία έγινε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. Αν ήτανε να γίνει έργο είναι Ιούλιος πλέον έπρεπε η Φρεαττύδα να είναι παραλία. Τώρα απ ότι καταλαβαίνω θα του καθαρίσουμε και όλη την παραλία και όλο το υπόλοιπο και θα το εκμεταλλευθεί.  Και η δωρεάν είσοδος, εάν βάλετε τους δημότες να πληρώσουν για να πάνε να κάτσουν στα κατσάβραχα και στα μπάζα ε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Στο 07:47 Δήμαρχος : «. ο επιχειρηματίας που πλειοδότησε και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ»! ! ! Kαι στο 08:21 «Αν θέλετε να μάθετε το μίσθωμα που πλήρωνε…,εννοεί ο επιχειρηματίας αλλά λέει το Scuba, ήταν 26.000 ευρώ, το οποίο και δεν πλήρωνε!!!»

Σχόλιο δικό μας : Αφού ο προηγούμενος επιχειρηματίας δεν πλήρωνε και αφού με δικές σας δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης/01/12 είπατε ότι προχωράτε στην παραχώρηση σε ιδιώτη, ώστε ο νέος ιδιώτης να διώξει τον παλαιό που είναι παράνομος καταπατητής και άνθρωπος της νύχτας, ΤΌΤΕ ΓΙΑΤΊ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ;;; Ποιος εξυπηρετεί τελικά επιχειρηματίες και συμφέροντα της νύχτας Κύριε Δήμαρχε;

Στο 08:30 και στο 09:17 κάτοικοι, οι οποίοι δεν ακουγόμαστε, διότι δεν έχουμε μικρόφωνο, παρεμβαίνουμε και του υπενθυμίζουμε ότι σε αυτόν που τόσα χρόνια δεν πλήρωνε και ήταν παράνομος, τώρα παραχώρησε και τις δύο πλαζ. Η απάντηση του Δημάρχου είναι το γνώριμό μας πλέον και υποκριτικό μάθημά του περί Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι που δεν συμφωνούν μαζί του είναι αντί-δημοκράτες, παράνομοι, αντιδραστικοί, συντηρητικοί, δήθεν προοδευτικοί, κρυπτόμενοι πίσω από βρώμικα και ύποπτα συμφέροντα, οι οποίοι προσβάλλουν την Δημοκρατία. Και κλείνει με το αστείο : « θα αποδώσουμε στους Πειραιώτες καθαρές παραλίες ». Σχόλιο δικό μας: Όταν ένας άνθρωπος λέει θα αποδώσω κάτι, εννοεί ότι με βάση την υπόσχεση και την υποχρέωση που ανέλαβε θα το αποδώσει ο ίδιος. Δεν εννοεί ότι αναλαμβάνω να βρω αυτόν που θα αποδώσει τελικά τις παραλίες καθαρές, τον οποίο μάλιστα θα πληρώνετε εσείς, ασχέτως αν πληρώνετε και εμένα μέσω των δημοτικών τελών να κάνω αυτό που οφείλω αλλά τελικά δεν κάνω!!!

Στο 13:22 ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κος Βουράκης επανέρχεται και λέει στον Κο Δήμαρχο, « να σας ενημερώσω ότι το συμβόλαιο που έχετε συνάψει με τον ιδιώτη δεν αναφέρει ούτε δωρεάν ομπρέλες όπως ισχυρίζεστε, ούτε για φύλαξη, ούτε για καθαρισμό της παραλίας. ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Ε! Θα κάνουμε μία συμπληρωματική σύμβαση!!!

Σχόλιο δικό μας: εδώ γελάμε ή κλαίμε με το επίπεδο και τον εμπαιγμό των απαντήσεων;

Στη συνέχεια η Δημοτική Σύμβουλός της παράταξης του Κου Μιχαλολιάκου, Κα Καλαγιά αντιλαμβάνεται τι ξεστόμισε μόλις ο Δήμαρχος και πάει να το μαζέψει λέγοντάς του: Μα καλά κύριε Δήμαρχε δεν σας ΕΙΠΕ ο συγκεκριμένος(είπαμε ονόματα δεν λέμε) φεύγοντας την μέρα του πλειστηριασμού ότι θα αναλάβει και αυτά τα καθήκοντα;

Σχόλιο δικό μας : Ε αφού σας το είπε ο συγκεκριμένος που πριν λίγους μήνες αλλά και σήμερα τον κατηγορείτε ως παράνομο καταπατητή που δεν πληρώνει, τότε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι!!!!

Βέβαια η προσπάθεια της Κας Καλαγιά να μαζέψει τα αμάζευτα πάει στον βρόντο, αφού αμέσως μετά ο Δήμαρχος σαν νέος Κος Χρυσοχοϊδης παραδέχεται ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ!!!!

Σχόλιο δικό μας: Μα καλά κύριε Δήμαρχε τότε προς τι τα μαθήματα που μας κάνετε περί Δημοκρατίας και προς τι οι αγορεύσεις για τις παραλίες στολίδια που θα μας παραδώσετε (μέσω του ιδιώτη), αφού δεν γνωρίζετε και δεν έχετε διαβάσει τι έχει υπογράψει η Δημοτική Αρχή της οποίας προΐστασθε;

Στο 18:17 άλλος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης της παράταξης Πειραιάς Πόλη Θρύλος δηλώνει ότι η παράταξή του είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των παραλιών. Λέει :.όταν εκφράζατε προεκλογικά το όραμά σας, πιστεύαμε ότι το όραμά σας δεν ήταν την περιουσία «μου» να την νοικιάσω, αλλά να την αξιοποιήσω. Αν έχω μυαλό μπορώ να αξιοποιήσω ο ίδιος τις παραλίες και όχι να τις δώσω σε ιδιώτη!!!

27:17 Η Κα Παντελάκη της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει την αντίθεσή της παράταξής της στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Καλεί τον Δήμαρχο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις και τις 3.500χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων που φυσικά δεν είναι «κομματικοί οπαδοί» καθώς το ζήτημα ξεπερνά αυτούς τους διαχωρισμούς. Δεν είναι δυνατόν μόλις το κράτος παραχώρησε τις 2 παραλίες στον Δήμο του Πειραιά ο Δήμος να τις παραχωρεί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επίσης τονίζει ότι είναι ψευδές το επιχείρημα του Δημάρχου ότι οι κάτοικοι διαδίδουν φήμες ότι στις παραλίες θα μπει εισιτήριο.

40:12 Η Κα Σταθάκη της δημοτικής παράταξης Συμμαχία στον Πειραιά δηλώνει και εκείνη με τη σειρά της την αντίθεσή της παράταξής της στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Τονίζει πως το Scuba δεν έχει άδεια λειτουργίας και ζητά να προσκομιστεί η άδεια του και οι αποδείξεις πληρωμής αν υπάρχουν. Ρωτάει πόσες φορές έχει διαταχθεί η σφράγισή του. Ρωτάει αν υπάρχει άδεια από την εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων. Απάντηση επιπέδου από τον Δήμαρχο : ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΜΑΣ!!!

Κα Σταθάκη : Μιλάτε για δωρεάν είσοδο αλλά όχι για δωρεάν χρήση. Σταματήστε να ονειρεύεστε γιατί θα ξεπουλήσετε όλους τους ελεύθερους χώρους του Πειραιά.

Δήμαρχος : Είμαι εδώ για να ονειρεύομαι και να υλοποιώ.

Εκείνη τη στιγμή παρεμβαίνει μία αξιαγάπητη γιαγιά -κάτοικος Πειραιά Η Κα Αγάπη, η οποία δυστυχώς δεν ακούγεται, επειδή δεν έχει μικρόφωνο και παρόλη τη ζέστη και την ταλαιπωρία ήρθε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, λέει στον Δήμαρχο: «Να ονειρεύεστε με την δική σας περιουσία, όχι με την περιουσία του κόσμου και συγνώμη για την παρέμβαση» και φυσικά εισπράττει το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων μας.

Στο 44:51 έχουμε ακόμα μία «επίδειξη» Δημοκρατίας από τον Κο Δήμαρχο όπου σε παρέμβαση της Δημ. Συμβούλου Κας Σταθάκη απαντά: Πάψτε επιτέλους να τσιρίζετε. Είστε μία Δημοτική Σύμβουλος της 5ης κατά σειράς δημοτικής παράταξης!!!! Στη συνέχεια ανασκευάζει και λέει ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι Κάτοικοι έχουν δικαίωμα να ομιλούν. Σχόλιο δικό μας. Σας ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε που επιτρέπεται στους Κατοίκους να ομιλούμε. Σας ενημερώνουμε ότι το δικαίωμα αυτό το έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας, εκπορεύεται από το πολίτευμά μας και δεν θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά από το να μας ακούτε. Είστε υποχρεωμένος όσο και αν δεν σας αρέσει.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αρχίζει τις γνωστές του συκοφαντίες ότι τάχα οι Κάτοικοι παραπληροφορούν τον κόσμο λέγοντας του ότι θα πληρώνει εισιτήριο στις παραλίες και μάλιστα όταν ο ίδιος παρευρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Σύριζα στην πλατεία Κοραή τον έπιαναν οι συγκεντρωμένοι και του έλεγαν : « Δήμαρχε πέσαμε στην παγίδα των κατοίκων, μας είπαν ότι θα βάλετε εισιτήριο.

Σχόλιο δικό μας: Εκείνη την μέρα η Πρωτοβουλία Κατοίκων παρευρέθηκε στην συγκέντρωση με πανό και τραπεζάκι συλλογής υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης των παραλιών με στόχο την συγκέντρωση υπογραφών, τακτική που ακολουθούμε όπου υπάρχει μάζωξη Πειραιωτών όπως στο Βεάκειο Θέατρο, στην Ανθοκομική Έκθεση, στην Έκθεση Βιβλίου κτλ. Συγκεντρώσαμε περισσότερες από 400 υπογραφές. Επιπλέον μόλις ο Κος Δήμαρχος μας αντιλήφθηκε έφυγε. Στον χώρο δεν έμεινε ούτε δύο λεπτά συνολικά. Πότε λοιπόν και πόσοι συγκεντρωμένοι τον πλησίασαν και του δήλωσαν αυτά που ισχυρίζεται ότι του δήλωσαν; Τα συμπεράσματα για τους ψευδείς ισχυρισμούς του Δημάρχου δικά σας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη ούτε και απ ότι φαίνεται η τελευταία φορά που λέει ψέματα! Στη συνέχεια λέει πως στις παραλίες οι ομπρέλες θα είναι δωρεάν και θα καθαρίζονται από τον ιδιώτη.

Σχόλιο δικό μας: Πάλι ξέχασε ότι πριν λίγη ώρα παραδέχτηκε ότι δεν έχει διαβάσει το συμβόλαιο με τον ιδιώτη και ότι ο τελευταίος δεν υποχρεούται ούτε να τοποθετήσει δωρεάν ομπρέλες, ούτε να καθαρίζει όλη την παραλία, ούτε και να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης το βράδυ. Κύριε Δήμαρχε δεν υποτιμάτε την δική μας νοημοσύνη αλλά την δική σας.

01:15:36 Και άλλο μάθημα Δημοκρατίας από τον Κο Δήμαρχο. Δηλώνει μιμούμενος τον Κο Πάγκαλο ότι η Δημοκρατία δεν φοβάται εκείνους (εννοεί εμάς τους κατοίκους) που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της νύχτας.

Σχόλιο δικό μας: Δεν παραχωρήσαμε εμείς τις παραλίες στον παράνομο, κακοπληρωτή – καταπατητή επιχειρηματία, όπως ο ίδιος ο Κος Μιχαλολιάκος τον κατονόμασε. Εκείνος το έκανε. Ποιος λοιπόν είναι ο υπερασπιστής συμφερόντων της νύχτας;

01:17:00 Ξεκινάει η παρέμβαση των Κατοίκων μετά από πολύ ώρα και αφού με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να πάρουμε τον λόγο. Μας παραχώρησαν μόλις τρία λεπτά, στα οποία ο Κος Δήμαρχος συνέχισε τους διάφορους θεατρινισμούς του και προσπάθησε να μην μας αφήσει να διαβάσουμε το κείμενο μας φωνάζοντας και προσβάλλοντας μας. Στο κείμενο που διαβάσαμε και καταθέσαμε μαζί με 3.300 υπογραφές Πειραιωτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, κοινοποιήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις απόψεις μας. Δηλώσαμε μεταξύ άλλων πως ζητάμε οι παραλίες να διατηρήσουν εξολοκλήρου τον δημόσιο – κοινόχρηστο -φυσικό χαρακτήρα τους. Να μην εμπορευματοποιηθούν και υποβαθμισθούν με την δημιουργία παρκινγκ επί πληρωμή, ομπρελών και ξαπλώστρων επί πληρωμή και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος(μπαρ, καφετέριες, κυλικεία κτλ.) Ζητήσαμε να σεβαστεί η Δημοτική Αρχή τους υψηλότατους δημοτικούς φόρους, που πληρώνουμε και με βάση αυτά τα έσοδα, τα οποία φθάνουν το αστρονομικό ποσό των 48 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για τον καθαρισμό και τον φωτισμό της πόλης, να αναπλάσει ήπια και σε ανοιχτή διαβούλευση με τους κατοίκους τις παραλίες μας. Ρωτήσαμε πως συνάδει με το συμφέρον των πολιτών η παραχώρηση των δυο παραλιών μας σε έναν ιδιώτη, τον οποίο μάλιστα ο ίδιος ο Κος Μιχαλολιάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/01/12 αλλά και σήμερα κατονόμασε ως άνθρωπο της νύχτας που λυμαίνεται παράνομα τα Βοτσαλάκια. Τονίσαμε πως ο Κος Μιχαλολιάκος δεν νομιμοποιείται να παραχωρεί σε ιδιώτη τις δύο παραλίες αφενός γιατί δεν ενημέρωσε αλλά ούτε και ζήτησε την έγκριση των δημοτών του Πειραιά για την απόφασή του αυτή και αφετέρου γιατί στο προεκλογικό του πρόγραμμα πουθενά δεν ανέφερε ότι θα παραχωρήσει τις 2 παραλίες σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αντίθετα δεσμεύτηκε πως θα τις φροντίσει με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών του Πειραιά.

01:25:44 Σε όλα αυτά Κος Δήμαρχος δεν απάντησε τίποτα. Δεν το έκρινε σκόπιμο. Σύμφωνα με την Δημοκρατία που πρεσβεύει δεν θεωρεί υποχρέωσή του να συνδιαλεχθεί ή να απαντήσει στα ερωτήματα και τις απόψεις των δημοτών του, καθώς, όπως πολύ συχνά αρέσκεται να λέει, εκείνος κάνει κουμάντο στην πόλη. Αντίθετα για άλλη μία φορά αρκέστηκε στο να μας συκοφαντήσει. Εξύβρισε και συκοφάντησε για άλλη μία φορά τους κατοίκους κατηγορώντας μας ότι εξυπηρετούμε άνομα και σκοτεινά συμφέροντα και ότι χρηματιζόμαστε από συμφέροντα της νύχτας αλλά και δημοτικές παρατάξεις!!!! Για δεύτερη φορά αγνόησε τις υπογραφές των Πειραιωτών και μας πρόσβαλλε όλους.

Εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να παρέμβουμε άλλο καθώς δεν είχαμε μικρόφωνα και αφού διέταξαν την δημοτική αστυνομία να μας βγάλει έξω. Έξω από πού; Από το σπίτι τους; Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι ανοικτά και κάθε δημότης έχει δικαίωμα να τα παρακολουθεί.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυρίες Σταθάκη και Παντελάκη και προσπάθησαν να επαναφέρουν στην τάξη τον Δήμαρχο που μόλις είχε συκοφαντήσει τόσο τους Κατοίκους όσο και τις Δημοτικές παρατάξεις ότι διαπλέκονται και χρηματίζονται από συμφέροντα της νύχτας.

Ο Άρχοντας της πόλης, όπως αυτοαποκαλείται απλώς αποχώρησε από το Δ.Σ. μην θεωρώντας σκόπιμο να ζητήσει συγνώμη. Σημαντικό για το πώς εκλαμβάνει την Δημοκρατία η Δημοτικά παράταξη του Κου Μιχαλολιάκου είναι η παρέμβαση αμέσως μετά δημοτικού συμβούλου του που ζητά να μην καταγραφούν στα πρακτικά οι διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων απέναντι στις αήθεις συκοφαντίες του Δημάρχου.

Σχόλιο δικό μας: Επειδή η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές κάθε 4 χρόνια, ούτε στις ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δεχόμαστε να αποφασίζει κανένας για μας χωρίς εμάς. Συμμετέχουμε και διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Δηλώνουμε πως για μας τους κατοίκους και για το Σύνταγμα της χώρας όσοι δίνουν άδειες και όσοι έρθουν να εγκατασταθούν στις παραλίες μας είναι παράνομοι καταπατητές δημόσιας γης και θα μας βρουν μπροστά τους τόσο στο δρόμο όσο και στα δικαστήρια. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε στον Κο Μιχαλολιάκο ότι στις Δημοτικές εκλογές σε σύνολο 162.178 εγγεγραμμένων Δημοτών έλαβε μόλις 26.740ψήφους, βλέπε εδώ:

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/dn2010/public/index.html#{%22page%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22dhm_d%22,%22id%22:9205}} .

Που σημαίνει ότι 135.438 δεν τον επέλεξαν για δήμαρχό τους. Ακόμα όμως και το αντίθετο να συνέβαινε ο κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος δεν εκλέγεται και για 4 χρόνια κάνει ότι θέλει. Εκλέγεται με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα που οφείλει να τηρεί και έχει υποχρέωση να ακούει αυτούς που τον εξέλεξαν και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Όχι να τους συκοφαντεί να τους εξυβρίζει υπερασπιζόμενος συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Βέβαια δεν μας κάνει έκπληξη το γεγονός. Ο Κος Μιχαλολιάκος προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή και έχει μάθει να μην υπολογίζει και να μην σέβεται κανέναν. Είναι φορέας όλων αυτών των νοσηρών καταστάσεων και πρακτικών που οδήγησαν την χώρα εδώ που την οδήγησαν. Το ζήτημα είναι αν εμείς θα το επιτρέψουμε ή θα αντισταθούμε. Γιατί αν δεν αντισταθούμε τότε πολύ καλά κάνει ο κάθε Κος Μιχαλολιάκος και φέρεται όπως φέρεται.

http://www.youtube.com/watch?v=vwvsEKTAz-A&feature=player_embedded

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s