Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 41ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 41ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 201 / 9 – 4 – 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση σε ιδιώτες των μοναδικών προσβάσιμων στο κοινό παραλιών του Πειραιά: αυτών στα Βοτσαλάκια και στην Φρεαττύδα. (Η παραπάνω Απόφαση ελήφθη ως τροποποίηση των υπ’ αριθ. 67 & 68/30.01.2012 προηγούμενων σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονται:

  • για τα Βοτσαλάκια :

>             Δημιουργία θερινού κινηματογράφου, 740 τ.μ.

>              Λειτουργία αναψυκτηρίου με τραπεζοκαθίσματα σε υφιστάμενη κατασκευή (60τ.μ.) και παράπλευρο στέγαστρο (50τ.μ.).

>              Κατάληψη χώρου 500 τ.μ. με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

>              Οργανωμένο ανοικτό χώρο πάρκινγκ 600 τ.μ., με ποσοστό 40% εξ’ αυτού για αποκλειστική χρήση παραγόντων του Δήμου!

>              Δημιουργία χώρου Κέτερινγκ στον πρώτο όροφο του κολυμβητηρίου (295τ.μ.) και του παράπλευρου δομημένου χώρου (165τ.μ.).

  • για τη Φρεαττύδα:

>              Δημιουργία λυόμενου αναψυκτηρίου (30τ.μ.) με παράπλευρο στέγαστρο και τραπεζοκαθίσματα (30τ.μ.).

>              κατάληψη χώρου 500 τ.μ. με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

>              δέσμευση 800 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκινγκ, καθώς και 250 τ.μ. επιπλέον για πάρκινγκ ελεγχόμενο από το Δήμο .

Στις 3 Μαϊου 2012 διενεργήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός κατά τον οποίο οι δύο παραλίες παραχωρήθηκαν για 5 χρόνια αντί του ετήσιου ποσού των 134,000 ευρώ.

Επειδή :

  1. Η πλαζ της Φρεαττύδας από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου και μόνο, απαγορευμένης της χρήσης αναψυχής και τουρισμού και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι παράνομη.
  2. Με την υπ’ αρ. 10126/9.4.2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακυρώθηκαν οι υπ’ αρ. 67 και 68/30.1.2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ. Στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα η τελευταία τροποποιητική απόφαση (σε ορθή επανάληψη), κατά της οποίας εκκρεμεί νέα προσφυγή.
  3. Για να λειτουργήσουν νόμιμα το πάρκινγκ και ο θερινός κινηματογράφος είναι υποχρεωτική η περίφραξή τους, κάτι όμως που εξ αιτίας του γεγονότος ότι θα βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού απαγορεύεται εκ του νόμου.
  4. Οι προτεινόμενοι τρόποι αξιοποίησης θα μειώσουν στο ελάχιστο τους σχεδόν ανύπαρκτους ελεύθερους χώρους της πόλης μας και θα αλλοιώσουν δραματικά το φυσικό περιβάλλον των δύο παραλιών.
  5. Για την τύχη των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της πόλης μας δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να αποφασίζει μια μειοψηφία 30-40 Δημοτικών Συμβούλων και να μην ερωτώνται οι 180.000 κάτοικοι του Πειραιά.
  6. Οι δύο χώροι αποτελούν τα μοναδικά τμήματα της παράκτιας ζώνης που διατηρούν τη φυσική τους μορφή και τη μοναδική διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα σε μια πόλη που σφύζει από τσιμέντο και σκοτώνει το πράσινο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

α) να μην προχωρήσετε στην παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ

β) μέσα από ανοικτή διαβούλευση των πολιτών να εξευρεθούν ήπιοι τρόποι αξιοποίησης των παραλιών προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του Πειραιά, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 41ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s